Toleranciával élhetőbb, közös világot

Nyárasd
Nyárasd |

Gyere közelebb címmel esélyegyenlőségi és érzékenyítő napokat tartott a Grace egyesület a nyárasdi fürdőben.

Mintegy 25, zömében a fiatalabb korosztályhoz tartozó Grace-tag töltötte a hétvégét a nyárasdi fürdőben, ahol kedvezményesen élvezhették a medencéket és a fürdő szolgáltatásait, hála Varga Győző igazgató segítőkész hozzáállásának. Varga Győző nem először támogatja a Grace tagjait. A hétvége valamennyi résztvevő számára nagy élmény volt, hiszen a legtöbben először aludhattak sátor alatt, arról nem is beszélve, hogy a fürdő egész területét birtokba vehették. Napközben strandröplabdában, fociban és dartsban mérték össze erejüket, miután a fürdő más vendégei távoztak, a nagy olasz medencében vízilabdázhatott az egész csapat. Nem is beszélve a csillagos ég alatti, éjjeli fürdőzés élményéről „Az ilyen és az ehhez hasonló rendezvényeinknek egy célja van: az, hogy érzékenyebbé tegyük a társadalmat, növeljük a toleranciát a fogyatékkal élőkkel szemben, hiszen ők is teljes jogú tagjai a társadalomnak. Az érzékenyítő napok azért is fontosak számunkra, mert így személyesen tudunk beszélgetni az egészséges emberekkel és le tudjuk rombolni az esetleges előítéleteket” – magyarázta Sárközi Tibor, aki maga is egészségkárosult és a Grace mozgássérültek egyesületének elnöke. 

Mindazok, akik bármilyen formában részesei a fogyatékkal élők világának, tudják, mennyire fontos a fogyatékkal élő emberek iránti pozitív hozzáállás kialakítása, valamint a segítségnyújtás módjának a megtanítása, elsősorban a fiatalok számára. Az ilyen rendezvények során a jelen lévő egészséges embereket a saját élményükön keresztül szeretnék közelebb vinni a fogyatékkal élő emberekhez, hogy tudatosítsák: a fogyatékos embertársaik is elsősorban emberek és csak másodsorban fogyatékosak. „Ezzel szeretnénk kifejezésre juttatni mind a fogyatékkal élők, mind az ép társadalom körében azt az elhatározásunkat, hogy egymás elfogadásával, a tolerancia kialakulásának elősegítésével közösen alakíthatunk ki egy mindannyiunk számára élhetőbb világot” – mondta zárszóként Sárközi Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!