Régió

Több járőr lesz Kassa óvárosában

Kassa | Megnövelte a járőrök számát a kassai városi rendőrség a történelmi városközpontban. Főleg az utcazenészekre, a kéregető gyerekekre és az rendbontókra összpontosítanak – olvasható a város honlapján.
TASR

2019. június 20. 09:42

Jelenleg napközben 40, éjjel pedig 28 városi rendőr teljesít szolgálatot Kassa utcáin. A belvárosban ezentúl legalább négy járőr felügyel a biztonságra minden nap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint gyalog, elektromos rollerrel vagy kerékpárral járják a várost.

A városi rendőrség egyúttal arra kéri a polgárokat, jelentsék, ha rendbontást tapasztalnak. „Arra kérjük a lakosságot, hogy ha valahol túl hangosan szól a zene, esetleg zaklatás ér valakit, tegyenek bejelentést. Ezt a legegyszerűbben a városi rendőrség 159-es vagy az állami rendőrség 158-as telefonszámán tehetik meg. A rendőrség műveleti központja a lehető legrövidebb időn belül járőröket küld a helyszínre, akik kivizsgálják az ügyet és döntenek a további intézkedésekről” – közölte Slavomír Pavelčák, a kassai városi rendőrség helyettes parancsnoka, és hozzátette, a bejelentőnek meg kell adnia személyes adatait, és vallomást kell tennie.

A belvárosban gyakran látni kéregető gyerekeket. A helyzetet a kassai városi rendőrség a szociális hivatallal és a munkaügyi hivatallal együttműködve próbálja kezelni.

A városi rendőrség ilyen esetekben a szülők felelősségét is vizsgálni fogják.

Kassán már korábban is felbukkantak román bérkoldusok – olvasható a város weboldalán. „A külföldi kéregetők ügyét az idegenrendészeti hatósággal közösen fogjuk vizsgálni. Szorosan együttműködünk az állami rendőrség egységeivel is” – mondta Pavelčák, és hozzátette, az illetékes hivatalokkal karöltve sikerült a prostitúciót is felszámolni a kassai vasútállomás közelében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?