Régió

Több járőr lesz Kassa óvárosában

Kassa | Megnövelte a járőrök számát a kassai városi rendőrség a történelmi városközpontban. Főleg az utcazenészekre, a kéregető gyerekekre és az rendbontókra összpontosítanak – olvasható a város honlapján.
TASR

2019. június 20. 09:42

Jelenleg napközben 40, éjjel pedig 28 városi rendőr teljesít szolgálatot Kassa utcáin. A belvárosban ezentúl legalább négy járőr felügyel a biztonságra minden nap. Az önkormányzat tájékoztatása szerint gyalog, elektromos rollerrel vagy kerékpárral járják a várost.

A városi rendőrség egyúttal arra kéri a polgárokat, jelentsék, ha rendbontást tapasztalnak. „Arra kérjük a lakosságot, hogy ha valahol túl hangosan szól a zene, esetleg zaklatás ér valakit, tegyenek bejelentést. Ezt a legegyszerűbben a városi rendőrség 159-es vagy az állami rendőrség 158-as telefonszámán tehetik meg. A rendőrség műveleti központja a lehető legrövidebb időn belül járőröket küld a helyszínre, akik kivizsgálják az ügyet és döntenek a további intézkedésekről” – közölte Slavomír Pavelčák, a kassai városi rendőrség helyettes parancsnoka, és hozzátette, a bejelentőnek meg kell adnia személyes adatait, és vallomást kell tennie.

A belvárosban gyakran látni kéregető gyerekeket. A helyzetet a kassai városi rendőrség a szociális hivatallal és a munkaügyi hivatallal együttműködve próbálja kezelni.

A városi rendőrség ilyen esetekben a szülők felelősségét is vizsgálni fogják.

Kassán már korábban is felbukkantak román bérkoldusok – olvasható a város weboldalán. „A külföldi kéregetők ügyét az idegenrendészeti hatósággal közösen fogjuk vizsgálni. Szorosan együttműködünk az állami rendőrség egységeivel is” – mondta Pavelčák, és hozzátette, az illetékes hivatalokkal karöltve sikerült a prostitúciót is felszámolni a kassai vasútállomás közelében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?