Régió

Több autóbusz lesz Pozsony környékén

Pozsony | Vasárnaptól változik a helyközi autóbuszjáratok menetrendje. Az autóbuszokat üzemeltető Slovak Lines vállalat több csatlakozást és gyorsabb utazást ígér a fővárosba ingázóknak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 17. 09:31

Reggel 7 és fél, délután 10 percenként indítanak járatokat a főváros és a környékbeli falvak és városok között - Emil Vasko/Plus 7 dni

Pozsony és Pozsonyivánka között 29 új járatot indítanak, Dunahidasról 6-tal több buszra szállhatnak fel a fővárosba tartó utasok, Dénesdről 8-cal, Horvátgurabról 5-tel több autóbusz indítanak a fővárosba. Reggelente 7 és fél, a délutáni csúcsidőben 10 percenként járnak az autóbuszok, amelyek indulását összehangolják a vasúti menetrenddel. Az utolsó éjszakai járatok tizenegy órakor indulnak. A Pozsonyi Integrált Közlekedési Rendszer a Pozsony megyei falvak polgármestereinek, valamint a városok és falvak társulásának javaslatait is figyelembe vette az új menetrend elkészítésekor. Juraj Droba megyeelnök a szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építése miatt a tömegközlekedés fejlesztésével kínálnak lehetőséget a környékbeli lakosoknak arra, hogy ne a közlekedési dugókban kelljen rostokolniuk. „Bízom benne, hogy a több helyközi járatnak köszönhetően többen választják a tömegközlekedési eszközöket” – jelentette ki Droba, hozzátéve, hogy Malacka, Szenc, Bazin és Úszor irányából is több autóbuszt indítanak a vasútállomásokhoz. Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy szeptembertől több közlekedési beruházás is akadályozza majd a forgalmat Pozsonyban és környékén. Rámutatott, hogy már megerősítették a regionális vasúti járatokat, emellett további hat rendelkezésről is tárgyalnak a közlekedésügyi minisztériummal.

2018. augusztus 17. 08:05

Péntektől több autópálya-szakaszon is korlátozások lesznek

A módosítás miatt a Slovak Lines közlekedési vállalat állományát is fejleszteni kellett, új buszokkal bővítették a gépparkot és további negyven buszsofőrt vettek fel. Az utasok egyebek mellett az interneten, a buszmegállókban és a hivatalokban kihelyezett szórólapokon is tájékozódhatnak az új menetrendről. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bugár: Meg kell egyezni a bírójelöltekről

Tragédia: Öngyilkos lett egy fiatal férfi a szlovák-magyar határon

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

Rimaszombat: Támogatásból készülhet el a téli stadion lelátója

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Rendkívüli állapotot hirdet Trump, hogy megépülhessen a mexikói fal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?