Régió

Titok, miből kampányol Knirs Imre

Komárom | A transzparens számlákon látható pénzmozgás alapján kijelenthető, nem szórják a pénzt a jelöltek.
V. Krasznica Melitta

2018. november 6. 19:01

(Kép: Facebook/Knirs Imre)

A polgármesterjelöltek által nyitott transzparens számlák szerint Komáromban eddig a Híd–MKDSZ színeiben induló Héder Ágnes költötte a legtöbbet kampányra: 22 ezer eurót. A vele egy listán induló képviselőjelöltek túlnyomó többsége 250-250 eurót fizetett be. Néhány magánszemély nagyobb összegekkel (3000–6500 euró) támogatta a jelölt kampányát, köztük a Híd járási elnöke.

A 4KN független csoportot vezető Keszegh Béla számláján a kiadási oldalon 8750 euró szerepel, a csoport tagjai 400–500, egy esetben 800 euróval járultak hozzá a kampány költségeihez.

2018. augusztus 15. 19:00

Knirs az MKP jelöltje Komáromban

Figyelmet érdemel az MKP-s Knirs Imre számlája, amelyen eddig egyetlen bevételi tétel sem szerepel, a számlamozgást csak a számlavezetéssel összefüggő kiadások jelentik. Szerettük volna megkérdezni Knirs Imrét, hogy miből finanszírozta a városban megjelent óriásplakátjait, szórólapjait, de többszöri keresésünk ellenére lapzártáig nem adott választ.

A független Feszty Zsolt a transzparens számla szerint eddig 970 eurót fordított a kampányra, a bevételek magánszemélyek kisebb összegű (20–100 euró) adományaiból és a jelölt által a számlára tett pénzbőlszármazik.

2018. augusztus 9. 17:43

Héder Ágnest indítja polgármesternek Komáromban a Híd

Bósza János nem saját név alatt nyitott transzparens számlát, hanem az őt indító Národná koalícia (Nemzeti Koalíció) számláján szerepel egy 185 eurónyi betét Katarína Bószovától, mégpedig szórólapokra.

A független Benyó Zoltánnak nincs transzparens számlája. Lapunknak elmondta, az útmutatás szerint – amit a polgármesterjelöltek kaptak – azoknak, akik egy centet sem költenek kampányra, nem kell ilyen számlát nyitniuk.És szerinte ő is ebbe a kategóriába tartozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?