Régió

Héder Ágnest indítja polgármesternek Komáromban a Híd

Komárom | Héder Ágnes a Híd polgármester-jelöltje Komáromban.
V. Krasznica Melitta

2018. augusztus 9. 17:43

Héder Ágnes (Facebook)

Bastrnák Tibor, a párt parlamenti képviselője, frakcióvezetője – ahogyan azt korábban már jelezte – nem indul a helyhatósági választásokon, amit épp a frakcióvezetéssel járó többletfeladataival indokolt. 

Héder Ágnes pedagógus, tagja volt a Selye János Egyetem megalapításánál bábáskodó csapatnak, 11 évig vezette az egyetem könyvtárát, jelenleg pedig problémamegoldó tanácsadóként tevékenykedik.

A Híd elsőként mutatta be a novemberi helyhatósági választásokon induló helyi képviselő-jelöltjeit. Komáromban 25 képviselőt választanak a polgárok, a párt listáján egyelőre 15 személy szerepel, Héder Ágnes elképzelhetőnek tartja, hogy további nevekkel bővül a lista. Lapunknak elmondta, még nem zárultak le a tárgyalások más pártokkal, párton kívüli személyekkel, de nem céljuk, hogy mindenáron teljes listát állítsanak. Megfogalmazása szerint csapatában a tapasztalat és a fiatalos lendület ötvöződik, egyben integráló, hiszen a 15 személyből ketten a Híd, ketten a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség tagjai, a többiek pártonkívüliek, akik közül néhányan már az előző választások során is a Híd listáján kerültek a képviselő-testületbe. 

Több fiatal is van a jelöltek között, a legismertebb Demin Viktor világ- és Európa-bajnok kajakos. A 15 személy közül nyolcan (Andruskó Imre, Batta György, Konštantin Glič, Cúth Csaba, Sebő Zsolt, Jágerszky Erzsébet, Dubány Imre és Héder Ágnes) egy vagy több cikluson át voltak már képviselők, heten (Molnár Marián, Weszelovszky Gábor, Fördős Zsolt, Szeles Anikó, Demin Viktor, Horecká Márta és Fonód Tibor) még nem. 

A többi párt, csoportosulás még nem állt elő jelöltjeivel Komáromban, a függetlenként indulók viszont már intenzíven gyűjtik az induláshoz szükséges aláírásokat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

Manchesteri focirangadó a tv-ben

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?