Tisztújítás és fiatalítás a Csemadokban

Sztruhár Izrael Diana
Érsekújvár |

Bárdos Gyulát választották ismét a Csemadok elnökévé A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség szerdai tisztújító konferenciáját az érsekújvári Csemadok-székházban tartották.

Bárdos Gyulának, aki az ülésen kitért az elmúlt időszak sikereire és nehézségeire, ez már a harmadik választási időszaka a kulturális szervezet élén. Az alelnöki tisztségre Köteles Lászlót választották, az ellenőrző bizottság elnöke Nagy Anikó marad. A nyugati régió alelnöke Mézes Rudolf, a közép-szlovákiai régió alelnöke Balogh Gábor, a kelet-szlovákiai régió alelnöke Kopasz József, a szórványért felelős elnökségi tag Kiss Beáta, az ifjúságért felelős elnökségi tag Neszméri Tünde. Az elnökség tagja lett Hornyák István, Hrubík Béla, Sátor Zoltán és Sztruhár Izrael Diána. Lapunk megkeresésére az érsekújvári járásbeli Bajtán élő Sztruhár Izrael Diána elmondta, szülőfalujában 2005-ben, édesapja utódjaként vette át a Csemadok helyi alapszervezetének az irányítását, és tagja a helyi hagyományőrző csoportnak is. Emellett a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának alelnöki feladatait is ellátja.

„Kettős érzésem volt a jelölésem kapcsán. Az újabb feladat plusz felelősséggel jár, mégsem teher számomra. Nagyon sokszor elhangzik, és én is gyakran hangsúlyozom, milyen nagy szükség van a fiatalok bevonására, holott megannyi más impulzus éri őket a mindennapokban. Ha nem vállalom a feladatot, nehéz rámutatnom arra, milyen fontos, hogy a mi korosztályunk is aktívan részt vegyen a Csemadok munkájában” – mondta Sztruhár Izrael Diána.

Beszélgetésünk során elhangzott, hogy szorosan együttműködik majd Neszméri Tündével, az ifjúságért felelős elnökségi taggal és az ifjúsági tagozattal. Sztruhár Izrael Diána elismerően szólt a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének tagjairól, akiknek köszönhetően gördülékenyen, jó hangulatban zajlott a konferencia az érsekújvári székházban. A tisztújító konferencián szó volt az elmúlt, ugyancsak nehéz koronavírus-időszakról is, amely jócskán megnehezítette a szervezést. Akadtak Csemadok-tagok, akik másfél év után találkozhattak ismét személyesen. A nyári rendezvényeken szép számmal akadtak fellépők, de olyan csoportok is, amelyek éppen a koronavírus-helyzet, a rendszeres próbák elmaradása miatt nem vállaltak fellépést.

A Csemadok programja továbbra is változatlan, a szervezet célja a nemzettudat, valamint a szülőföldhöz való jogtudat, valamint az egységes magyar nemzethez tartozás érzésének elmélyítése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!