Tavaszi tábor Ipolyszalkán – egyhetes időutazás

szalkai tájház
Ipoylszalka |

Jövő héten (február 18-22.) a Kassai és Eperjesi kerületben, az azt követő héten (február 25.-március 1.) a Pozsonyi, Nyitrai és Nagyszombati kerületben, végül március 4. és 8. között a Besztercebányai, Zsolnai és Trencséni kerületben kezdődik el a tavaszi szünet.

Az ipolyszalkai tájház közel húsz éve szervez nyári táborokat a gyerekeknek. Idén először a tavaszi szünetben is bentlakásos táborba várják azokat a gyerekeket, akiket a népi mesterségek mellett érdekel, milyen volt a vidéki élet nagyszüleik és dédszüleik idejében. A tavaszi bentlakásos tábor időpontja (február 23.-március 2.) a pozsonyi, nyitrai és nagyszombati szünet terminusával esik egybe. Jövőre már három turnust indítanak, hogy az ország keleti és északi régióiból is tudjanak gyerekeket fogadni.

„A vidéki portán eltöltött egy hét alatt a gyerekek sok érdekeset tanulhatnak. A kézműveskedés mellett megtanulhatják a sütés és főzés alapjait is” - tájékoztatta lapunkat Dikácz Zsuzsanna, a tájház vezetője. A hangsúly a hagyomáynos téli munkákon és szórakozáson lesz. Ilyen a tollfosztás, a szövés, a fonás, a csuhézás és kosárfonás. A gyerekek megismerhetik a szövőgépet, a rokkát, a kender feldolgozását. Kipróbálhatják a csíráztatást és a kemencés sütést és főzést is” - sorolta. Emellett batikolni és gravírozni és megtanulhatnak, ezért a szervezők az kérik, hogy erre a célra minden gyerek vigyen magával fehér pólót és üvegpoharat.

A táborba a tajhaz.szalka@gmail.com címen február 21-ig lehet jelentkezni. Részletes információk a tájház Facebook-oldalán olvashatók.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?