Régió

Tavaszi tábor Ipolyszalkán – egyhetes időutazás

Ipoylszalka | Jövő héten (február 18-22.) a Kassai és Eperjesi kerületben, az azt követő héten (február 25.-március 1.) a Pozsonyi, Nyitrai és Nagyszombati kerületben, végül március 4. és 8. között a Besztercebányai, Zsolnai és Trencséni kerületben kezdődik el a tavaszi szünet.
Gulyás Zsuzsanna

2019. február 15. 15:30

Közel húsz éve szerveznek nyári táborokat (A szerző felvétele)

Az ipolyszalkai tájház közel húsz éve szervez nyári táborokat a gyerekeknek. Idén először a tavaszi szünetben is bentlakásos táborba várják azokat a gyerekeket, akiket a népi mesterségek mellett érdekel, milyen volt a vidéki élet nagyszüleik és dédszüleik idejében. A tavaszi bentlakásos tábor időpontja (február 23.-március 2.) a pozsonyi, nyitrai és nagyszombati szünet terminusával esik egybe. Jövőre már három turnust indítanak, hogy az ország keleti és északi régióiból is tudjanak gyerekeket fogadni.

„A vidéki portán eltöltött egy hét alatt a gyerekek sok érdekeset tanulhatnak. A kézműveskedés mellett megtanulhatják a sütés és főzés alapjait is” - tájékoztatta lapunkat Dikácz Zsuzsanna, a tájház vezetője. A hangsúly a hagyomáynos téli munkákon és szórakozáson lesz. Ilyen a tollfosztás, a szövés, a fonás, a csuhézás és kosárfonás. A gyerekek megismerhetik a szövőgépet, a rokkát, a kender feldolgozását. Kipróbálhatják a csíráztatást és a kemencés sütést és főzést is” - sorolta. Emellett batikolni és gravírozni és megtanulhatnak, ezért a szervezők az kérik, hogy erre a célra minden gyerek vigyen magával fehér pólót és üvegpoharat.

A táborba a tajhaz.szalka@gmail.com címen február 21-ig lehet jelentkezni. Részletes információk a tájház Facebook-oldalán olvashatók.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

VIDEÓ: A buszsávban száguldozott, hatalmas baleset lett a vége

Legfrissebb galériák
Olvasta már?