Tapasztalatcsere reggelizés közben

Mátyusföldi vállalkozói reggeli
FEKETENYÉK |

Negyedik alkalommal szervezték meg a Mátyusföldi vállalkozói reggelit csütörtökön Feketenyéken. A programsorozat a régió vállalkozóinak kínál lehetőséget a tapasztalatcserére, az őket érintő kérdések megvitatására, kapcsolattartásra és -építésre.  

A helyi képviselő és vállalkozó, Szalonnás Sándor szervezésében negyedszer valósult meg a Mátyusföldi vállalkozó reggeli Feketenyéken. Az eseménysorozat célja, hogy helyet és lehetőséget kínáljon a környék egyéni, kis- és középvállalkozóinak az eszmecserére, kapcsolatépítésre, valamint új dolgok tanulására.

„Az első vállalkozói reggelit 2022 szeptemberében tartottuk, a tervek szerint havonta szeretnénk megismételni. Minden alkalommal meghívunk néhány vendég előadót, akik megosztják a többiekkel gyakorlati tapasztalataikat. Volt már szó egyebek mellett az inflációról, az árképzésről, az online marketingről, az elektronikus ügyintézésről. Az előadások után finom reggeli mellett kötetlen beszélgetésre is teret adunk”

– mondta el lapunknak Szalonnás Sándor. Azt is kifejtette, hogy a mátyusföldi megnevezést azért választotta, hogy nyilvánvaló legyen, hol, kiknek szól és hogy magyar nyelven tartják a programokat. Hozzátette, eddig minden alkalommal jöttek résztvevők más, távolabbi régióból is. A rendezvénysorozatról elsősorban a közösségi oldalakon lehet információkat szerezni, illetve kérésre hírlevél formájában is elküldik a tudnivalókat a leendő előadásokról, valamint a megvalósult találkozók rövid leírását.

„A mostani, kihívásokkal teli időkben egymásra vagyunk utalva, aki nem képes az együttműködésre, az vagy lassan halad, vagy elbukik. Ezért szeretném a környék magyar vállalkozóit közösséggé kovácsolni, hogy segíteni tudjuk egymást a gyarapodásban, hogy élhetőbbé tehessük a környezetünket. Nagyon sok az egyéni vállalkozó, aki úgy véli, időpazarlás részt venni a reggeliken, hiszen egy délelőtt kiesnek a munkából. Szerintem viszont ez egy olyan befektetés, amely előbb-utóbb megtérül. Az új kliensek, üzleti partnerek, beszállítók mellett ugyanis olyan új tudásra tehetnek szert, amely a következő hónapokban, években pénzre váltható, vagyis a fejlődésüket szolgálja”

– hangsúlyozta a szervező.

A csütörtöki vállalkozói reggelin Vincze Valéria beszélt a vállalkozói hitelekről és a VÚB bank egyéb, a kisvállalkozóknak nyújtott szolgáltatásairól. Szabó Norbert komáromszentpéteri vállalkozó az elmúlt 30 évben szerzett tapasztalatait foglalta össze a jelenlévőknek, aki szerint a legfontosabb a vállalkozásban a vízió, illetve az, hogy legyen kinek továbbadni mindazt, amit felépítettünk. Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének képviseletében bemutatta a szervezet munkáját, amelynek legfőbb célja a vállalkozói környezet harmonizálása, továbbá összekötni a magyar vállalkozókat Szlovákiában és szakmai segítséget nyújtani nekik.

A legközelebbi, márciusra tervezett találkozó részleteiről a programsorozat nevével azonos közösségi oldalon található részletes tájékoztatás.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?