Régió

Szombaton lesz a Pala-átúszás Esztergomban

Esztergom | Szombaton rendezi meg a Mozdulj Rendes Alapítvány az idei Pala-átúszást és -körbefutást. Koruknak és erőnlétüknek megfelelően választhatnak távot a résztvevők.
Gulyás Zsuzsanna

2018. július 19. 18:25

A tavalyi részvétel rekordot döntött - Képarchívum

A futókat délelőtt várják a tóhoz, ahol 10 órakor rajtol a Fuss egy kört a Palán nevű 3000 méteres verseny. Nevezni 9 óráig lehet. Délután az úszók három lehetőségből (Pala-átúszás, Pala-körbeúszás, Öböl-átúszás) választhatnak. Az 1000 méteres Pala-átúszást a szervezők azoknak ajánlják, akik szeretik a kihívásokat. Az edzettebb sportolóknak a Pala-tó körbeúszását javasolják. Azoknak, akik ezt a lehetőséget választják, 2000 méteres versenytávot kell teljesítniük. Az 1000 és 2000 m-es távon a versenyzőket kajakosok és búvárok kísérik A szervezők gondoltak a legkisebbekre és a kezdő úszókra is. Ők 200 méteres távon versenyezhetnek. A 200 méteres Öböl-átúszás akkor kezdődik, amikor a 2000 méteres távot teljesítő utolsó versenyző is célba ért. Az 1000 és 2000 méteres úszás 13 órakor kezdődik. Nevezni 12 óráig lehet. Szombaton 20 óráig kiegészítő programok (aerobik, vízi aerobik, zumba, jumping, kangoo, hastánc és egészség-sarok) is várják a látogatókat.

 

2018. február 13. 11:45

Párkányt a határon átnyúló kerékpárkölcsönzés is össze fogja kötni Esztergommal

Tavaly a részvétel minden korábbi rekordot megdöntött, ugyanis a résztvevők száma 2016-hoz viszonyítva megháromszorozódott. A szervezők idén is hasonló részvétellel számolnak. A Palatinus-tó (Pala, Dorogi-tó) közigazgatásilag Esztergom területén fekszik. Nevét a Budapestről kijáró fürdőzőknek köszönheti, akik szerint a vize olyan jó minőségű, mint a fővárosi Palatinus Strandfürdőé.

 

Pala-átúszás
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?