Régió

Párkányt a határon átnyúló kerékpárkölcsönzés is össze fogja kötni Esztergommal

Párkány | Párkány (Štúrovo) közös kerékpár-kölcsönzési rendszert alakít ki Esztergommal. Ez azt jelenti, hogy a párkányiak és a városba látogatók a jövőben a Párkányban kölcsönzött biciklivel áttekerhetnek Esztergomba, majd itt „leparkolhatják”. Hasonlóképpen tehetnek az esztergomiak is, akik Párkányban hagyhatják a kölcsönzött kerékpárt.
TASR

2018. február 13. 11:45

- TASR-felvétel

A projekt keretében 14 új bicikliállomást alakítanak ki, hatot Párkányban és nyolcat Esztergomban. 105 új, kölcsönözhető kerékpárt bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére, ebből 45 elektromos meghajtású lesz. A GPS rendszernek köszönhetően a diszpécsereknek állandó áttekintésük lesz a biciklik aktuális helyzetéről.
 

2017. december 2. 18:54

Nem létesülhet környezetkárosító üzem Párkányban

A „bike sharing” típusú kerékpárkölcsönzés Esztergomban már évek óta működik. „A közös megbeszéléseket követően megegyeztünk abban, hogy előnyös lenne ezt a rendszert kibővíteni, hogy mindkét város lakói akadálytalanul használhassák” – mondta hétfőn Eugen Szabó, Párkány polgármestere. A projekt mintegy 900 ezer euróba kerül, ebből 883 500 eurót uniós támogatásból fedeznek. A határon átnyúló kerékpárkölcsönzés várhatóan 2018 végéig elindul.

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

A politológus szerint Bugár nem fog visszalépni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Legfrissebb galériák
Olvasta már?