Szepsiben befejeződtek az őszi útfelújítások

A szóban forgó munkálatokat néhány nap leforgása alatt bonyolította le a város vezetése
Szepsi |

Idén a képviselők jóváhagyását követően hat szakaszon újították fel a városban az aszfaltburkolatot. Az elvégzett munka megközelítőleg 64 000 euróval terhelte a város költségvetését.

A városi hivatal közleménye szerint sem titkolt, hogy Szepsiben a közrendben uralkodó gondokat követően a városi utak állapota a legtöbbet vitatott kérdés. Hihetetlenül sok javítási igény érkezik, de a város minden évben csak azokat a szakaszokat tudja megjavítani, ahol a legsúlyosabb a helyzet. Nemcsak az adott szakasz állapotára, hanem a költségvetési lehetőségekre is komoly kritériumként tekintünk, ugyanakkor a városi költségvetés jelenlegi helyzetét az energiaválságból eredő negatív következmények leküzdése is jócskán nehezíti” – derült ki Jana Kovácsová, a városi hivatal kommunikációs szakemberének nyilatkozatából.


A városi képviselő-testület tagjai idén hat szakaszon javasolták az aszfaltburkolatok felújítását, amelynek összköltsége közel 64 000 euróra rúgott ki, és amelyet a napokban fejezett be a munka kivitelezésével megbízott vállalat. A javítások keretében felújították a Csehszlovák hadsereg utcai (ČSA) rendelőintézet melletti garázsokhoz vezető utat, ahol a módosítások után 1011 négyzetméternyi területen aszfaltbeton került lerakásra, illetve elkészültek a garázsok bejáratai is. Hasonlóképpen, az Északi utcában (Severná ulica) a garázsok között 160 m2-es területen új burkolatot fektettek le. A K5-ös tekézőnél mintegy 140 négyzetméteren szintén felújították az aszfaltburkolatot, valamint a Rövid utcai (Krátka ulica) óvoda étkezdéjének bejáratát, amelyet ki kellett szélesíteni. Ezzel egyidejűleg, a gyermekek biztonsága érdekében az óvoda 73 négyzetméteres közlekedési játszóterének burkolatát is átalakították. Az utolsó felújítás a Rozsnyói úti (Rožňavská ulica) szakaszon történt, melyen mintegy 125 négyzetméteren fektettek le új útburkolatot. Az ilyesfajta javítások az idei évre tehát befejeződtek, és csak később derülhet ki, hogy a következő években mennyi pénzt tudunk elkülöníteni a város költségvetéséből ezekre a célokra” – zárta Kovácsová.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?