Régió

Szennyezett lehet a víz a galántai kiskertekben

Galánta | A szennyezett víz miatt panaszkodnak a kis kertészek. Az érintettek már többször jelezték a problémát, a járási hivatal igyekszik koordinálni a tárgyalásokat.
Bartalos Éva

2018. augusztus 18. 13:18

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

Elszíneződik és bűzlik a kerti kútból nyert víz. A gazdálkodók már többször figyelmeztettek a problémára és találkoztak is az illetékesekkel, megoldást azonban egyelőre nem sikerült találni. Legutóbb a Galántai Járási Hivatalban találkoztak a panaszosok. A múlt héten közösen egyeztettek a két közeli vállalat, valamint a város képviselői és a kertészek. Az RTV Krea információi szerint egy korábbi vizsgálat során a vízben mért anyagok nem haladták meg az egészségügyi határértéket, mangánból és vasból azonban az átlagosnál többet mutattak ki a műszerek. Juhos Ferenc, a járási hivatal vezetője lapunknak azt mondta, jelenleg a szennyezés forrását keresik. „Amíg nem készül geológiai furat, nem tudjuk kideríteni, honnan ered a szennyezés” – magyarázta Juhos, hozzátéve, hogy már többször mintát vettek a vízből. Korábban kizárták, hogy a közeli üzemből származna a szennyezés. A területen régen mosoda működött, a járási hivatal vezetője azt is elképzelhetőnek tartja, hogy innen származik a szennyezés. A geológiai furat segítségével tanulmányozhatják a víz áramlását és így közelebb kerülhetnek a szennyezés forrásához. Egyelőre kérdéses, ki finanszírozza a furat elkészítését.

„Szeptemberben újabb találkozót szervezünk. Meg kell egyezni abban, ki fizeti a furat elkészítését. Ez ugyanis nem a járási hivatal feladata” – zárta Juhos Ferenc.

2018. június 25. 14:51

Alultápláltak a fák a légszennyezettség miatt
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?