Régió

Szanálják a komáromi pérót

Komárom | Alig néhány nappal azt követően, hogy a város kiköltöztette a Belső körút 51-es szám alatti házakból a bérlőket, már le is bontatta a statikailag megsérült, balesetveszélyesnek ítélt épületeket.
author
V. Krasznica Melitta

2012. július 12. 11:59

Ezzel is elejét szerette volna venni annak, hogy hajléktalanok vegyék birtokukba az ingatlant, nem mellesleg pedig nem szerették volna megvárni, míg valakire véletlenül rádől egy megroggyant tetőszerkezet, vagy fal.

A bejelentett állandó lakhellyel rendelkező volt lakóknak a harcsási szociális bérlakásokban biztosított elhelyezést a város. A költöztetést és az épületek lebontását nagy megkönnyebbüléssel nyugtázták a környékben lakók, akiknek igencsak megkeserítették az életét az összeférhetetlen, hangoskodó szomszédok. Ugyanakkor mintegy féltucatnyi kutya a romák elköltözetése után is ott maradt a Belső körúton. „Attól tartunk, hogy még jobban elvadulnak ezek az állatok, amelyek nappal elbújnak ugyan, de az esti órákban falkába verődve kutatnak élelem után” – hívta fel a figyelmünket a problémára egy környékben lakó hölgy. A városi hivatalban érdeklődtünk, mi lesz a kutyákkal. Králik Róbert szóvivő Patus Sándorra, a városi hivatal illetékes osztályvezetőjére hivatkozva lapunknak elmondta: június 10-én az ötből négy kutyát sikerült befogniuk, és a gadóci kutyamenhelyen elhelyezni. Az ötödik állat a munkagépek zaja elől elbújt, de remélhetőleg ezt is mihamarabb befogják.

Arról, hogy mi lesz az üresen maradt városi tulajdonú terület sorsa, a későbbiekben az önkormányzat dönt. Előtte azonban meg kell tisztítani és fertőtleníteni a talajt, mivel az évek során nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel az udvarban.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Dušan Dědeček akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat, amiért részegen autójával öt embert halálra gázolt (TASR-felvétel)

Életfogytiglant is kaphat a pozsonyi gázoló

boris kollár k

Kollár: Leghamarabb fél év múlva tarthatunk előrehozott választást

d

Pozsonyi gázolás – További áldozatok kiléte került nyilvánosságra

Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből

Legyőzték az orosz elit csapatokat, folytatják előretörésüket az ukrán katonák

oz elutes

Elfelejtette, hogy berúgott, elütött egy őzet, majd magára hívta a rendőrséget

buncselek k

ELKÉPESZTŐ: Szexet szervezett 10 éves fia szülinapjára egy anya, rokonaik videóra vették

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.