Régió

Sólymos: a két Komárom közötti új híd jó hatással lesz a levegő tisztaságára is

Pozsony | Hamarosan új közúti híd köti össze a szlovákiai Révkomáromot a magyarországi Komárommal. A híd és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra építése a régió kulcsfontosságú közlekedési beruházása, melybe mindkét Duna-menti ország bekapcsolódik. A miniszteri ellenőrző napon Szlovákiát Érsek Árpád közlekedési és építésügyi és Sólymos László miniszterelnök-helyettes, környezetvédelmi miniszter képviselte.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 28. 13:12

komáromi híd
- TASR-felvétel

„Jó hír, hogy a munka jó ütemben halad, ami mindkét fél érdeme. Környezetvédelmi miniszterként nagyon örülök, hogy az új híd tehermentesíti az Erzsébet hidat, amely a városok központjába torkollik” - mondta Sólymos. A környezetvédelmi miniszter szerint a két város lakosai számára ez a kényelmesebb közlekedés mellett kevesebb szennyezőanyagot és tisztább levegőt is jelent egyben. A tárcavezető értékelte, hogy a hídon a kerékpárosok számára is lesz hely, ami nemcsak az emberek életmódjára, hanem a térség turizmusára is kedvező hatással lesz.

Sólymos László szerint rendkívül fontos a levegő tisztaságának védelme, amelyet a kipufogógázok és az ipar is nagymértékben szennyez. „A környezetvédelmi tárca a levegő tisztaságát az egyik legfontosabb prioritásnak tekinti” - mondta a tárcavezető. Ezt bizonyítja a közelmúltban elfogadott levegővédelmi törvény módosítása is, amely tartalmazza a kén-dioxid, a nitrogén-oxidok, a metántól eltérő illékony szerves vegyületek, az ammónia és a finom porrészecskék csökkentésére vonatkozó kötelezettségvállalásokat. További példaként említette az alacsony kibocsátású zónák kijelölésének lehetőségét, melyek célja a közlekedésből származó légszennyezés csökkentése.

„Bár a hídépítést a magyar fél koordinálja, a felelősséget és a pénzügyi terheket mindkét ország viseli. Bonyolult építkezésről van szó, melyet az időjárás és a vízszint is befolyásol, az építőknek számos technikai kihívással kell szembenézniük" - mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter a helyszínen tartott ellenőrző napon. Szerinte ezért is kellett ellenőrizni az építkezést, és meggyőződni arról, hogy 2019-ben a terv szerint elkészül a híd - írja a környezetvédemi minisztérium csütörtöki közleményében.

 

Helyükre emelték az új komáromi Duna-híd első acélelemeit

2018. június 12. 12:09

Helyükre emelték az új komáromi Duna-híd első acélelemeit
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
bodor

Kuciak-ügy: Bödör és Haščák vallott

BMW 120d xDrive

BMW 120d: több embert szólít meg

26,8 százalék a munkanélküliség Görögországban

Stagnál a munkanélküliség

Tomi Kid

Zúgott a „Tomi! Tomi!”

kacsacsőrű emlős

A kihalás szélére sodródott a kacsacsőrű emlős

Többtucatnyian megsebesültek, többen pedig életüket vesztették az iraki tüntetéseken

Többtucatnyian megsebesültek, többen pedig életüket vesztették az iraki tüntetéseken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.