Sokan örültek a korcsolyapályáknak (VIDEÓ és KÉPEK)

A kisebb gyerekek is örömmel korcsolyáztak, szánkóztak a szüleikkel (A szerző felvétele)
Ekecs/Nagymegyer |

Az utóbbi napokban keményen tartották magukat a talajmenti fagyok, a tartós nulla fok alatti hőmérséklet eredménye, hogy a településeken felgyülemlett belvizek befagytak. Hamar felfedezte ezt a lakosság, újra előkerültek a korcsolyák.

Az Ekecshez legközelebbi műjégpálya Nagymegyeren volt, a termálfürdő sétányán, ahol egészen január 8-ig korcsolyázhattak az érdeklődők. Szerencsére nem kellett sokat várni a jégfelszínre ugyanis pár nappal később be is fagytak a belvizek.

Néhány hete az Ekecs községben található „Lapost” is jócskán ellepte a belvíz. Az út mellett található óriáscsúszdák, a mellette lévő fasorokkal mind-mind a vízben álltak. A mínusz fokok beköszöntével azonban ennek a helyiek kifejezetten örültek, az időjárásnak köszönhetően ugyanis saját korcsolyapályát avathattak. Eleinte csak páran érkeztek a jégre, majd esténként is folytatódott a mulatság, ugyanis egy-két szülő az autók fényszóróival világította meg a pályát. Később napról-napra egyre többen csatlakoztak: korcsolyázók és támogató szülők egyaránt. Voltak akik egyszerű csizmában élvezték a jégen való sétálást, voltak akik most tették meg első „lépéseiket” korcsolyájukkal. Természetesen jelen voltak a gyakorlott korcsolyázók is, többen hokibotokkal érkeztek a jégre. A gyerekek körében népszerű volt a szánkózás, a fiúk pedig „jégfociztak” a tócsákból kitört egy-egy jégdarabbal.

Sokan szánkóval érkeztek (A szerző felvétele)

Az autók fényszórói mellett a közeli benzinkút reflektorfényei is remek látási viszonyokat biztosítottak a pályára. Múlt hét csütörtök óta minden nap kimentek az Ekecsi Önkéntes Tűzoltók tagjai, akik további fényszórókat helyeztek üzembe a dombtetőn, a csúszdák mellett, ezzel megvilágítva a több mint 20 áras befagyott vízfelszínt. Meleg teát osztottak a jelenlévőknek és ügyeltek a korcsolyázókra. A hangulatot fokozva hangrendszert helyeztek el a pálya mellett, néhányan forralt bort hoztak magukkal és kínálták meg a többieket is.

A falu közepén fekvő Lapos helyén korábban egy tó volt. A helyiek még emlékeznek arra, hogy gyerekkorukban síeltek a partján, vagy a kandallóból oda hordták ki a hamut. Polák László polgármester elárulta, többen is érdeklődtek már a terület iránt, de éppen a belvizek miatt ezeket a belső földterületeket nem értékesítették. Megmaradt közösségi térnek, ahol nyáron gyerekek csúszdáznak, ősszel itt szervezik meg a búcsút, télen pedig - ha a környezeti viszonyokok úgy alakítják - saját korcsolyapályát üdvözölhetnek.

Az Ekecsi ÖTT tagjai meleg teával kedveskedtek a jelenlévőknek (A szerző felvétele)

Nagymegyer és Ekecs között kialakult jégfelszíneken is hasonló a helyzet. Korcsolyázó családok és fiatalok lepték el őket. Az egymás mellett előforduló belvizek közelsége miatt azok, akik nem annyira tapasztaltak, vagy csak nem szeretik a tömeget, találhattak maguknak saját tavat, ahol gyakorolhatnak.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?