Régió

Sem játéktermet, sem parkolót nem akarnak az érsekújváriak

Érsekújvár | Nem kis felháborodást váltott ki a lakosok körében, hogy újabb játéktermet nyitnak a járási székhelyen, ezúttal a Nyugat lakótelepen nemrég átadott bevásárlóközpontnál.
Száz Ildikó

2018. március 13. 19:14

Az érsekújváriak már türelmetlenül várják, hogy ismét megnyissák a városi piacot  - Képarchívum

A lakosok korábban petícióban tiltakoztak már a bevásárlóközpont megépítése ellen is, mert a kertvárosrész és a lakótelep között ez volt az egyetlen nagyobb zöldterület. A komplexum mégis felépült, de a város vezetése egy, az önkormányzati lapban megjelent cikkben ígéretet tett a lakosoknak, hogy játékterem nem lesz a Nyugat lakótelep új komplexumában. A képviselők a legutóbbi ülésen foglalkoztak az érsekújváriak panaszával. Klein Ottokár polgármester elmondta, a telek eladásakor még szó sem volt a játékterem megnyitásáról. Később a komplexum üzemeltetője, amely eredetileg valóban nem tervezte a játékterem megnyitását, mégis bérbe adta a parcellát. Kiderült, hogy a társaság egy közvetítő céget bízott meg a leendő bérlők megszólításával, de mivel az eredetileg jelentkező bérlők közül senkivel sem sikerült egyezségre jutni, végül szerződést kötöttek a kaszinó üzemeltetőjével. A játékterem működését a pénzügyminisztériumnak kell engedélyeznie. Klein Ottokár elmondta, levélben fordult az illetékes tárcához, amelyben tiltakozik a játékterem megnyitása ellen.

2018. március 8. 08:14

Jutalmat kapott a sokat bírált érsekújvári főellenőr

A testületi ülésen a piac közelében lakók panaszával is foglalkoztak a képviselők. Januárban megkezdték a betonburkolat bontását, a piacteret üzemeltető közterület-fenntartó Brantner cég dolgozói várhatón áprilisban fejezik be a munkálatokat. Az árusok standjait a néhány méterrel arrébb levő szabadtéri színpad közelébe helyezték át. A rekonstrukciós munkálatok részét képezte volna a parkoló bővítése. A környéken élők tiltakoznak az ellen, hogy lebetonozzák a zöldterületet, ahol játszótér és kosárlabdapálya van. A Brantner vezetése azzal érvelt, hogy a piacra érkezőknek állandó gondjaik vannak a parkolással, és a bővített parkolót a közelben lakók is használhatnák.

Végül abban egyeztek meg a képviselők és a Brantner cég vezetése, hogy tárgyalni fognak a lakosokkal, és minden fél számára elfogadható megoldást keresnek az évek óta komoly problémát okozó parkolási gondokra.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

Csontit, a Sátor-bűnbanda tagját 22 évre ítélték

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?