Sajnálja a pénzt a Pentagon melletti rendőrőrsre a belügy

Pozsony |

<p>Pozsony Vereknye (Vrakuňa) városrészének polgármestere még tavaly októberben ajánlotta fel a belügyminisztériumnak a Pentagon melletti, használaton kívüli kultúrházat, hogy ott rendőrkapitányságot létesítsenek. Rendőrök azonban azóta sem állomásoznak az épületben, Tibor Gašpar, az országos rendőrfőkapitány szerint azért, mert a belügyi tárcának nincs pénze annak felújítására. Az önkormányzat az épületet ingyen bocsátaná a rendőrség rendelkezésére.</p>

Az új rendőrkapitányság létesítése nem jelentené automatikusan, hogy a közbiztonság az adott körzetben ugrásszerűen javulna - nyilatkozta Gašpar. Máshogy vélekdik a kérdésről Vereknye önkormányzata. "Ennek az épületnek óriási előnye az elhelyezkedése. A rendőrség reakciós ideje minimálisra csökkenne, hiszen az egykori kultúrház csupán pár méterre van a Pentagontól. A rendőrkapitányság sokat segítene" - mondta még tavaly a TASR hírügynökségenek Vereknye szóvivője, Tomáš Zajac.  A Stavbárska utcában található háztömb övezete közismerten rossz környéke Pozsonynak, különösen a kábítószerrel összefüggő bűnözés virágzik errefelé. Gašpar azt állítja, az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent a bejelentett bűntények száma a körzetben. Míg 2011-ben 526 bűnesetet regisztráltak, amelynek 52,47 százalékát vizsgálta ki a rendőrség, 2015-ben ez a szám 399-re esett vissza. A bűnügyek felderítettségének aránya ugyanakkor nem igazán változott, 54,64 százalék volt tavaly. A kábítószerrel összegüggő bűnözés, a szemetelés és a közrend be nem tartása miatt folyamatosan panaszkodik a szomszédos városrész, Pozsonypüspöki polgármestere, Ožvald Erzsébet is. A helyzet szerinte tarthatatlan, ezért már többször is kérte a rendőrségtől, hogy gyakrabban járőrőzzenek a környéken. Elmondása szerint a pozsonypüspöki lakosok gyakran szemtanúi a drogdílerek üzletelésének a Bieloruská utcai alapiskola közelében. Olyan eset is történt, hogy egy játszótéren eldobott fecskendő megszúrt egy kisgyereket.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!