Régió

Rohamtempóban épül a hodosi iskola

Hodos | Az épület előre gyártott elemekből készül. Az építkezés májusban indult és szeptember 3-án már ebben az új iskolában tervezik a tanévnyitó ünnepséget.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 16. 19:48

A hétvégén felépültek az alapiskola falai (Angyal Sándor felvétele)

A község hitelt vett fel az építkezésre 15 éves futamidővel, amelynek havi törlesztése körülbelül annyi lesz, mint az eddigi eddigi iskolaépületek bérleti díja. A szlovák és a magyar tanítási nyelvű alapiskolában négy tanterem lesz, összevont osztályokban fognak tanítani, de Balódi László polgármester szerint már most nyilvánvaló, hogy ez a kapacitás a közeljövőben nem lesz elég. „Ezért is jó, hogy az építkezéshez ezt a technológiát választottuk, mert amint szükséges lesz, gond nélkül bővíthető a tantermek száma, újabb emeletet lehet hózni az épületre, ami gyors és költségkímélő megoldás. Igaz ugyan, hogy már augusztus közepén járunk, de nincs okom kételkedni a kivitelező cég ígéretében, bízom abban, hogy szeptember 3-án az új iskolában tarthatjuk a tanévnyitót” – mondta Balódi.

A környezetvédelmi minisztérium pályázati támogatásának hála, megújult a hatvanas években felépült közösségi ház is. A több mint 120 000 eurós beruházásból a falut csak az 5 százalékos önrész terheli. A polgármester elképzelése szerint az épület felújítása után parkosítással, tereprendezéssel teszik szebbé a környezetet. (sk)

2018. február 14. 11:13

Dőrejárás Hodosban
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?