Régió

Rimaszombat: Megújul a kurinci fürdőkomplexum

Rimaszombat | Több terve is van a rimaszombati önkormányzatnak a kurinci üdülőközponttal kapcsolatban. A város új tobogánokkal, fedett medencével, geotermális furattal és illemhelyekkel bővítené a fürdőkomplexumot. Mindezt Jozef Šimko polgármester árulta el a városi testület decemberi alakuló ülésén.
TASR

2018. december 18. 12:32

- TASR-felvétel

A polgármester elmondta, hogy az új geotermális furatra azért van szükség, mert a víz jelenlegi hőmérséklete és mennyisége már nem megfelelő. Šimko jelezte, hogy már tudják, milyen forrásokból valósítják meg a fúrást.

A másik fontos cél a 36-38 fokos vízzel rendelkező fedett medencék kiépítése, amelyeknek köszönhetően az embereknek nem fog kelleniük elutazni, ha a nyári szezonon kívül is fürdőzni szeretnének. „Tekintettel az idei bevételekre elmondhatom, hogy a projektet a város teljes egészében a haszonból tudja finanszírozni, a költségvetéshez hozzá sem kell nyúlnunk" – mondta Šimko, aki azt is hozzátette, hogy jelenleg folyik a tobogánok és az illemhelyek kiépítése, amelyet a következő nyári szezonig szeretnének befejezni.

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy amikor 2010-ben a funkciójába lépett, elhanyagolt és üzemen kívüli állapotban vette át az üdülőközpontot. „2011-ben elkezdtük a 25 méteres medence felújítását, idén júniusban pedig a látogatók már megmártózhattak a termálvízben is. Fél év alatt beüzemeltük a geotermális furatot, amelyet még 2004-ben hoztak létre, és amely több mint hat és fél évig csak enyészett" – mondta Šimko.

A furaton kívül Šimko megemlítette a két új medence, a gyermekmedence és a kerékpárút kiépítését, amely összeköti a fürdőkomplexumot a várossal. „Újra életet leheltünk az egykor virágzó üdülőközpontba, amelynek látogatottsága már az előző korszakot is túlszárnyalta. Ennek az idei szezon 64 ezres látogatószáma az egyértelmű bizonyítéka" – zárta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Vizsgálódik a rendőrség a nagykaposi polgármester feljelentései kapcsán

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Fico kitért a kínos kérdések elől

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?