Programozásban elsők a csallóközcsütörtöki diákok

Két zsűri vizsgálta a gyerekek részvételét, a munkafolyamatot és az elkészült alkotást is alaposan szemügyre vették (Hajtman Béla felvétele)
Csallóközcsütörtök |

Komoly elismeréssel tértek haza az iskola diákjai Pozsonyból, akik a Lego szervezésében megvalósuló nemzetközi versenyén vettek részt.

A díjazott csapat. Kállay András mellett Hajtman Béla, a Csallóközcsütörtöki Alapiskola igazgatója kísérte el a gyerekeket (Hajtman Béla felvétele)

Az idei téma a művészet volt, ami többféle művészeti ágat foglalt magában, az előadóművészetet is például. Kitaláltak a gyerekek egy kerettörténetet, melyet kidolgoztak. A csallóközcsütörtöki iskola csapata egy színpadot épített fel egy különleges fesztiváljelenethez.

„Egy fesztivált szerveztek a központi szereplő köré, aki szeretné bemutatni a saját hobbijait. Volt ott bűvészet, egy forgószínpadon zajló kiállítás, ahol cserélgették az egyes kiállított tárgyakat, volt fényképész, gördeszkapálya, belépőkapu, ahol az érvényes jegyek bevételekor egy zöld jelzés villant fel, ha nem volt érvényes, akkor egy piros x-et kapott”

– részletezte Kállay András, majd hozzátette, hogy ez a különleges színpad mozgott, tudott forogni és zenét is lejátszott. A lényeg nem az volt, hogy ki, milyen nagy elemet épített, hanem az, hogy ki, milyen módon vett részt a versenyben és ment végig az egyes feladatokon.

A versenynek fontos alapértékei a csapatmunka, az innováció és a kreativitás voltak, melyeket kibontakoztathattak a gyerekek a felkészülés és a verseny során. Egyértelműen nem az volt a cél, hogy nyerjenek, ugyanis a különféle kategóriákban jeleskedő csapatokat mind jutalmazzák.

„Mi a programozásért kaptunk díjat a pozsonyi Duna utcai alapiskolások mellett, de volt olyan, akit például a legjobb csapatmunkáért jutalmaztak. A legfontosabb, hogy a gyerekek megtanuljanak csapatban dolgozni. Ha együtt gondolkodnak, akkor sokkal több mindenre képesek, mint egyenként, külön-külön”

– tette hozzá a gyerekek felkészítője. A verseny során elsajátították a mérnöki gondolkodás menetét, ami úgy működik, hogy először megismerjük a problémát, kielemezzük, majd találunk rá valamilyen megoldást. Ezt követően megépítjük azt és kipróbáljuk. Ha nem működik, akkor megnézzük, hol van a hiba és kijavítjuk, majd tovább tökéletesítjük.

Az elkészült alkotást prezentálniuk is kellett (Hajtman Béla felvétele)

Összesen 12 csapat regisztrált a múlt heti regionális versenyre, melyre 10 csapat jött el. Sok volt a beteg, ezért a csapatlétszámok is csökkentek. Az elkészült elemek mellett készíteniük kellett egy tablót is, melyre fotókat ragasztottak az egyes munkafolyamatokról, a csapat útjáról, arról, hogy mit tanultak a közös foglalkozások során.

Kállay András, a Duna utcai alapiskola volt diákjaként rendszeresen követi az iskola tevékenységét, a Lego versenyről is tőlük értesült először. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a Csallóközcsütörtöki alapiskola is alkalmazná a Lego oktatást, direkt az oktatásra kifejlesztett módszer szerint.

„Felajánlottam az igazgatónak, ha az iskola belevágna ebbe, akkor én szívesen vállalom a gyerekek felkészítését”

– mondta el a lelkes szülő, aki szakmáját tekintve bölcsész végzettségű. Csallóközcsütörtöki alapiskola remek szerepléséért külön gratuláltak.

Galéria
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?