Polgármesterjelölti performance a gútai testületi ülésen

gúta polgármesterjelölt
Gúta |

Több jelenlévő szerint meghökkentő, etikailag megkérdőjelezhető módot választott polgármesteri indulásának bejelentésére Forró Tibor városi képviselő. 

Kihasználva, hogy a polgárok egy meghatározott időben felszólalási lehetőséget kapnak az önkormányzati ülésen, jelezte, polgárként, és nem képviselőként ő is szót kér. Ezt követően teátrálisan lekötötte nyakkendőjét, levette zakóját, és ingujjban lépett a pódiumra. Majd politikai pályafutásának rövid ismertetése után bejelentette, polgármesterjelöltként megméretteti magát a novemberi választásokon.

Szavait mély megdöbbenés fogadta a teremben: nem maga az indulás ténye volt meglepő, hiszen ez közismert volt a városban – függetlenként ugyanis össze kellett gyűjtenie a szükséges aláírásokat –, hanem a közlés formája háborította fel a képviselőket. Horváth Árpád polgármester – aki szintén megméretteti magát ismét – megjegyezte, ilyen még nem fordult elő a testületben. Sajnálatát fejezte ki, hogy a képviselő visszaélt a helyzettel, de szerinte ezzel csak magáról állított ki bizonyítványt. Felháborodásának hangot adott Németh Iveta képviselő, polgármesterjelölt is. Emlékeztetett rá, hogy korábban az ő klubjuk javasolta, adjanak szót a polgároknak, amivel most képviselőtársa visszaélt, kampánybeszédet intézve a lakosokhoz. Forró bejelentését ugyanakkor tapssal jutalmazták frakciótársai.

Kapcsolódó cikkünk

Forró Tibor performance-szal felérő bejelentésének hátterében talán az áll, hogy a GútaTV első ízben, próbajelleggel egyenes adásban közvetítette a Facebook közösségi oldalon a testületi ülést. Ez idáig a hétfői üléseken készült felvétel két nappal később, szerdánként felvételről, feliratozva került adásba. Az egyenes adás tényéről a képviselők többsége csak az ülés kezdetén szerzett tudomást, Forró Tibor viszont bizonyára tudott róla, hiszen a GútaTV igazgatója, Forgács Attila a frakciótársa, és ismét együtt indulnak a választásokon a hellóGúta csoport tagjaiként. A bejelentés idejére a csoport több képviselőjelöltje is megjelent az ülésteremben.

Gútán három polgármesterjelölt van, Horvát Árpád az MKP, Németh Iveta a ForTe, Forró Tibor pedig a helloGúta nevű, függetlenekből álló csapat jelöltje. Az MKP és a helloGúta teljes, 17-es képviselőjelölti listát állított, a ForTe listáján pedig 12-en szerepelnek. Értesülésünk szerint összesen közel hatvan képviselőjelölt közül választhatnak a gútaiak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?