Régió

Polgármesterjelölti performance a gútai testületi ülésen

Gúta | Több jelenlévő szerint meghökkentő, etikailag megkérdőjelezhető módot választott polgármesteri indulásának bejelentésére Forró Tibor városi képviselő.
V. Krasznica Melitta

2018. szeptember 18. 17:04

Forró Tibor (balról) alaposan meglepte és felháborította képviselőtársai többségét - A szerző felvétele

Kihasználva, hogy a polgárok egy meghatározott időben felszólalási lehetőséget kapnak az önkormányzati ülésen, jelezte, polgárként, és nem képviselőként ő is szót kér. Ezt követően teátrálisan lekötötte nyakkendőjét, levette zakóját, és ingujjban lépett a pódiumra. Majd politikai pályafutásának rövid ismertetése után bejelentette, polgármesterjelöltként megméretteti magát a novemberi választásokon.

Szavait mély megdöbbenés fogadta a teremben: nem maga az indulás ténye volt meglepő, hiszen ez közismert volt a városban – függetlenként ugyanis össze kellett gyűjtenie a szükséges aláírásokat –, hanem a közlés formája háborította fel a képviselőket. Horváth Árpád polgármester – aki szintén megméretteti magát ismét – megjegyezte, ilyen még nem fordult elő a testületben. Sajnálatát fejezte ki, hogy a képviselő visszaélt a helyzettel, de szerinte ezzel csak magáról állított ki bizonyítványt. Felháborodásának hangot adott Németh Iveta képviselő, polgármesterjelölt is. Emlékeztetett rá, hogy korábban az ő klubjuk javasolta, adjanak szót a polgároknak, amivel most képviselőtársa visszaélt, kampánybeszédet intézve a lakosokhoz. Forró bejelentését ugyanakkor tapssal jutalmazták frakciótársai.

2018. szeptember 7. 03:55

A gútai tájházban

Forró Tibor performance-szal felérő bejelentésének hátterében talán az áll, hogy a GútaTV első ízben, próbajelleggel egyenes adásban közvetítette a Facebook közösségi oldalon a testületi ülést. Ez idáig a hétfői üléseken készült felvétel két nappal később, szerdánként felvételről, feliratozva került adásba. Az egyenes adás tényéről a képviselők többsége csak az ülés kezdetén szerzett tudomást, Forró Tibor viszont bizonyára tudott róla, hiszen a GútaTV igazgatója, Forgács Attila a frakciótársa, és ismét együtt indulnak a választásokon a hellóGúta csoport tagjaiként. A bejelentés idejére a csoport több képviselőjelöltje is megjelent az ülésteremben.

Gútán három polgármesterjelölt van, Horvát Árpád az MKP, Németh Iveta a ForTe, Forró Tibor pedig a helloGúta nevű, függetlenekből álló csapat jelöltje. Az MKP és a helloGúta teljes, 17-es képviselőjelölti listát állított, a ForTe listáján pedig 12-en szerepelnek. Értesülésünk szerint összesen közel hatvan képviselőjelölt közül választhatnak a gútaiak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

Hapal: „Agresszív játék kell a magyarok ellen”

GALÉRIA: Rossi a három pontnak örülne a legjobban

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?