Régió

Petícióban tiltakoztak a vágsellyei lakosok

Vágsellye | Két éles kanyar miatt vált veszélyessé a közlekedés a vágsellyei városháza, a kórházpark és a Feketeházy János utca között, a város vezetése nemrég ígéretet tett arra, hogy orvosolja a helyzetet.
Száz Ildikó

2018. december 6. 11:42

A város keresi a megoldást arra, hogy a lakótelepen élő családok elégedettek legyenek (A szerző felvétele)  

Újabb panaszosok csatlakoztak az éles kanyarok miatt tiltakozókhoz a járási székhelyen. Koller Erika, a városi hivatal szóvivője arról tájékoztatta a lakosokat, hogy kiegyenesítik az utat, és a közeljövőben már a városházától az egyik többfunkciós épület mellett, egyenesen a főútra juthatnak ki a gépkocsivezetők. Eddig a kórházpark irányából, az új bérházak közelében lehetett közlekedni, a tervezett változásokat követően ritkulhat a forgalom a nemrég átadott új lakónegyedben is. A Vágkirályfai úton, az új lakónegyed környékén élők petícióban tiltakoztak amiatt, hogy az ablakaik alatt, a füves területen parkolnak az autók. Ugyanakkor az sem tetszett nekik, hogy a jelenlegi zöldterület megszüntetésével építenének újabb parkolót a környéken. Arra kérték a várost, ne épüljenek új parkolóhelyek a lakóházak mögötti területen, amelyet nemrég egy magánvállalkozó vásárolt meg. A november 26-án átadott petícióban az állt továbbá, hogy ne a zöldterületek felszámolásával nyerjenek újabb területeket parkolók kialakítására. A város vezetése úgy véli, kézenfekvőbb megoldás lett volna, ha a panaszosok még az építkezési folyamat idején jelzik észrevételeiket és igényeiket.

Miután a petíciós bizottság tagjai találkoztak a város vezetésével, ígéretet kaptak arra, hogy az önkormányzat további tárgyalásokat kezdeményez a telek tulajdonosával. A város vezetése olyan megoldásra törekedne, amely az autósoknak és a panaszosoknak is megfelelne.  

 

2018. november 29. 08:48

Vágsellye: A város bérbe adja az újonnan épített lakásokat
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Ligetfalui lövöldözés: Öngyilkosságot követhetett el az elkövető

Leesett egy lány a pozsonyi Sznf híd kilátójáról

Heves esőzésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Öt évet kapott a volt polgármester

VIDEÓ: Így viselkedik a méz a súlytalanságban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?