Régió

Párkányban is koszorúztak az Éjjeli Farkasok

Párkány | A második világháború befejezésének és Európa felszabadulásának 75. évfordulóján koszorúzással emlékeztek az elesett katonákra május hatodikán, Párkányban, a katonai temetőben. Az ünnepségen az Éjjeli Farkasok motoros banda tagjai is koszorúztak, de őket nem a városi hivatal hívta meg, az eseményt a Szlovák Antifasiszta Harcosok Szövetsége szervezte az Orosz Föderáció pozsonyi nagykövetsége közreműködésével.
Buchlovics Péter

2020. május 10. 15:30

Párkányban is koszorúztak az Éjjeli Farkasok
Az Éjjeli Farkasok is koszorúztak a párkányi orosz katonai temetőben. (reprofoto)

Az ünnepélyen Eugen Szabó polgármester hangsúlyozta, erkölcsi kötelességünk minden évben megemlékezni erről az évfordulóról, mert – miként most a társadalom a járvány idején -, hetvenöt évvel ezelőtt a katonák és az emberek szintén az életet és az értékeket védték, valamint a szabadságot, amely nem magától értetődő, azért mindig küzdeni kell és meg kell becsülni. Ezért fontos, hogy a fiatalok is tudatosítsák a súlyos áldozatok árán kivívott béke értékét. Eugen Szabó hozzátette, amikor a II. világháború elesett katonáikra, hőseire emlékezünk, egyúttal a háború barbárságait és kegyetlenségeit utasítjuk el.

Az ünnepség keretében Viliam Longauer, a Szlovákiai Antifasiszta Harcosok Szövetsége Központi Tanácsának titkára kitüntetéseket adott át, Jozef Maruničnak, a szövetség érsekújvári területi bizottsága elnökének és Ondrej Mokošnak, a párkányi szervezet tagjának.

Az Éjjeli Farkasok is koszorúztak

A koszorúzáson részt vett az Orosz Föderáció pozsonyi nagykövetségének küldöttsége és Putyin kedvenc motoros bandája, az Éjjeli Farkasok képviselői is megjelentek.

Őket nem Párkány városa hívta meg, az eseményt a Szlovák Antifasiszta Harcosok Szövetsége szervezte az Orosz Föderáció pozsonyi nagykövetsége részvételével. Viliam Longauer külön is üdvözölte a farkasokat, mint akikkel már régóta együttműködnek. Az Éjjeli Farkasok felszólaló képviselője egy Moszkvából érkező, a II. világháború veteránjaitól származó vörös zászlót lobogtatott, amelyet az évforduló alkalmából egészen Berlinig visznek. Egyúttal tolmácsolta a motoros banda vezetőjének, az orosz elnök barátjának számító „Sebésznek”, azaz Alekszandr Zaldosztanovnak az üdvözletét is.

Az Éjjeli Farkasok önmagukat hagyományőrző és hazafias motoros bandának tartják, a nagyorosz nacionalizmus és hőskultusz követői. Több közép-európai országban nemzetbiztonsági kockázatként értékelik a tevékenységüket, Lengyelországból ki is tiltották őket. A banda tagjai részt vettek a Krím 2014-es elfoglalásában is. Szlovákiában legutóbb Ivan Štefanec a KDH Európa parlamenti képviselője kritizálta Boris Kollárt, hogy a pozsonyi parlament házelnökeként a Slavínon együtt koszorúzott a banda tagjaival. A képviselő úgy fogalmazott, reméli, hogy Kollár nem tudta kikről van szó, mert ellenkező esetben a jelenlegi kormánykoalíciónak komoly biztonságpolitikai és külpolitikai gondjai lesznek. Štefanec hozzátette: a szlovák parlament elnöke nem fotózkodhat együtt ennek a bandának a tagjaival.

Lapunk a párkányi városháza kommunikációs szakelőadójától úgy értesült, a kegyeleti ünnepségre nem a város hívta meg az Éjjeli Farkasok képviselőit, nem is tudtak róla, hogy ők is ott lesznek, nem koszorúztak együtt velük és közös fotók sem készültek.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Sok a depressziós mentális beteg

Sok a depressziós mentális beteg

Boris Kollár

Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Antalík Imre

Önmentőövet a gazdaságnak!

„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

koronavírus

Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.