Régió

Párkányban és Esztergomban lesz Európa első határon átnyúló kerékpárkölcsönzője

Párkány | Párkány a magyarországi Esztergommal közösen építi ki Európa első határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszerét.
TASR

2019. augusztus 5. 14:35

- TASR

Új típusú közlekedési szolgáltatás jön létre ezáltal a szlovák-magyar határ mentén, az új rendszer hozzájárul a két határ menti város még jobb összeköttetéséhez

- mondta Eugen Szabó, Párkány polgármestere. A szolgáltatás révén a lakosok és a turisták kerékpárral tekerhetnek át a hídon a szomszédos országba, ami által csökken a környezetszennyezés is.

A projekt részeként 14 új kerékpárállvány épül, hat Párkányban, nyolc pedig Esztergomban. 105 új kerékpárt is vásárolnak. Esztergomban 30 klasszikus és 30 elektromos kerékpárral bővül a rendszer. Párkányban szintén 30 hagyományos, valamint 15 elektromos kerékpárt helyeznek el. 

A közösen kifejlesztett rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik állványról elvegyék, és a tetszőleges állványra tegyék vissza. Az állomásokat mindkét városban a fontos létesítményekhez közel helyezik el. A fejlesztést a T-Systems Magyarország Zrt. közbeszerzés alapján végzi a Neuzer Kft.-vel közösen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Coe egyik világcsúcsára sem számított

Merkel a Kuciak-gyilkosság ügyében folyó nyomozásról kérdezte Čaputovát

VIDEÓ: Ledózerolták a kuncsaftjaira támadó albán vendéglős éttermét

20 fokos hőmérséklet-különbség volt az északi és a délkeleti országrész között

24 óra a sérült gyerekekért

Jelentősen romlott a Titanic állapota

Legfrissebb galériák
Olvasta már?