Párkány: közzétették a hivatalos listát, a Szövetség nem állított polgármesterjelöltet, a képviselőjelöltek közül több személyt Kollárék és Pellegriniék támogatnak

városháza párkány
Párkány |

Párkányban október végén két választói körzetben szavaznak majd a polgármesteri posztért és a képviselő-testületi helyért induló jelöltekre. A most közzétett hivatalos lista nem okoz nagyobb meglepetéseket, a Szövetség nem állított polgármesterjelöltet, a képviselői helyekért indulók közt pedig sokan a Sme rodina és a Hlas, azaz Boris Kollár és Peter Pellegrini pártjának támogatásával ülnének be a képviselő-testületbe.

A Duna-parti település lélekszáma a legutóbbi helyhatósági választások óta csökkent,  10 ezer fő alá esett, az október végén tartandó helyhatósági választásokon ezért az eddigi 15 tagú képviselő-testület helyett 13 tagú testület irányítja majd a várost, a polgármesteri posztért pedig összesen hárman szálltak ringbe. A két választói körzetben zömmel eddigi képviselők, ismert személyek pályáznak a képviselői posztokra, óriási meglepetésekről nincs szó. Egy biztos: a Szövetség nem állított polgármesterjelöltet, a képviselőjelöltek közt pedig több a fiatal, továbbá sokan a Sme rodina és a Hlas támogatásával indulnak.

A polgármesteri posztért függetlenként pályázik Eugen Szabó jelenlegi polgármester. Juhász Olga szakelőadó, aki a városházán is hosszú évekig dolgozott, szintén függetlenként indul a posztért, ő egyébként városi képviselőjelöltként is indul a választásokon. Pavol Slanička informatikus pedig a Pellegrini- és a Kollár- féle párt támogatásával indul a polgármesteri helyért. Slanička képviselőjelöltként is indul a választásokon, helyi képviselőnek is jelöltette magát.  

Párkányban az 1-es számú választási körzetben összesen hét képviselőt juttathatnak be a lakosok a helyi parlamentbe. Itt függetlenként és a Hlas-Sme Rodina támogatottaiként is többen indulnak, fiatalok is. Az egyes körzetben a Szövetség által delegált új jelölt Nyitrai Viktor menedzser.

A kettes számú választói körzetben Bokor Réka vállalkozó a Szövetség új jelöltje, Matuška Ákos pedig szintén a Szövetség képviselőjelöltje. A 2. számú választási körzetben az előző helyhatósági választásokhoz képest szintén sok az új arc, függetlenként és a Pellegrini- illetve a Kollár-féle párt támogatottjaként is Párkányban. A kettes számú választási körzetben összesen  6 képviselő juthat be a helyi képviselő-testületbe. Részletek a város honlapján.

Fekete László, a  Szövetség helyi szervezetének elnöke lapunknak úgy nyilatkozott, pártjuk részéről két jelölt volt komolyabban a ringben az utolsó pillanatig – polgármesterjelöltként, de a jelöltállító gyűlésen egyikük sem kapott elegendő szavazatot.

„Az egyik jelölt – bár egyetértett a párt programjával, kikötötte, hogy függetlenként indul, a másik jelölt pedig eleve számunkra ellenfélnek számító párt támogatásával szólított meg bennünket a polgármesteri posztot illetően.  Az pedig nem igazán egyeztethető össze, hogy polgármesterjelöltként nekünk rendben legyen, képviselőjelöltként pedig az ellenfél párt támogatását élvezze. Ő sem kapta meg a kellő támogatást. Egyébként a jelöltekről titkos szavazás volt - fogalmazott a helyi szervezet elnöke.A Szövetség tehát nem állított polgármesterjelöltet és hivatalosan egyik leendő polgármestert sem támogatja Párkányban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?