Párkány: kétmilliós fejlesztés a Vadasban

Párkány: kétmilliós fejlesztés a Vadasban

Az úszómedencét és a csillagmedencét korszerű vízforgató rendszerrel látják el, ez önmagában mintegy másfél milliós beruházás. Felújították a játszóteret és további hat új mobilházat helyeznek ki, a büfésor tetejére pedig napelemeket szereltek.

A Vadas fürdő kapcsán januárban még a sokkoló számlákról írtunk, de Hogenbuch Endre igazgató tájékoztatása szerint mára a helyzet konszolidálódott, a cég pedig idén is komoly fejlesztéseket eszközöl, mintegy kétmillió euró összértékben. „A villanytelep most már úgy számláz, hogy havonta az éves fogyasztásunk tizenketted részét fizetjük, de minden hónapban figyelembe veszik a valós fogyasztásunkat. Tehát mi az előleget kifizetjük, de a hónap végi elszámoláskor a valós fogyasztás alapján egy komoly összeget visszafizet nekünk a villanytelep – ez a rendszer bevált és működik, így volt ez az utóbbi két hónapban is” – mondta el lapunknak a fürdő igazgatója. A Vadas egyébként februárban 350 darab új napelemet szereltetett fel a büfésor tetejére, 175 ezer euróért. „Mi áramot nem juttatunk vissza az elektromos hálózatba, mert amit a panelek megtermelnek, azt az áramot a cég teljes mértékben fel is használja. Hosszabb távon ez is segít kicsit lefaragni a villanyáram költségeit” – taglalta Hogenbuch. Korábban ötletként merült fel, hogy a Vadas nagy parkolójának egy részét lefedik és a tetőszerkezetet borítják be napelemekkel, de ezt elvetették. Egyrészt, mert a panelek sem olcsók, ráadásul a tetőt tartó acélszerkezet kiépítése a parkolón rendkívül költséges lett volna. A büfésor esetében a tartószerkezet pedig már adott volt, azt ott nem kellett külön megépíteni.

01

Új vízforgató rendszer

Április végén adják át a Vadasban az úszómedence és a csillagmedence új vízforgató rendszerét és a hozzá tartozó gépházat. A beruházást 2021-ben kezdték, az idei nyári szezonban pedig már mindkét medence az új rendszerrel üzemel majd, április végére – május elejére a kétszintes gépháznak már működnie kell – tudtuk meg a fürdő igazgatójától. A gépház földszintjén a berendezések és a kiszolgáló helyiségek találhatók, az emeleten szintén kiszolgáló helyiségek lesznek, és mindehhez egy terasz is tartozik. A csillagmedence is új borítást kap. A másfél millió eurós fejlesztést a Vadas saját pénzből fedezi. A gyerekek játszóterét is felújították – ezt húsvét táján adják át, és további hat új mobilházat helyeznek ki a vendégek részére. „Két járvány sújtotta év után mindez jelentős előrelépés, főképp, hogy nem kellett hitelt felvennünk a korszerűsítésre” – mondta Hogenbuch Endre.

Nagyon jó főidényre számítanak

Az igazgató úgy véli, igaza lesz azoknak a szakembereknek, akik szerint amilyen hosszan épült le a koronavírus-járvány időszakában a turisztikai és üdülési szektor, olyan hosszadalmas lesz a felépülés is, ez pedig a Vadas esetében a Thermál szálló főidényen kívüli telítettségén mérhető le. Bár az új wellnessközpontnak köszönhetően javult a szálloda téli kihasználtsága, még mindig nem jön annyi vendég főidényen kívül, mint ahányan 2018–19-ben hasonló időszakban szálltak meg a Thermál hotelben. Ez főképp január–februárra volt igaz, húsvétra már nőttek a foglalások, az előfogalalási rendszer alapján pedig főidényre, tehát a májustól szeptemberig tartó időszakra rendkívül jó évre számítanak idén. „2019-ben egyáltalán a Vadas legjobb évét zártuk, ami a nyári szezont illeti, most szintén hasonlóra van kilátás. Mindez az elszállásolt vendégekre vonatkozik, az egynapos látogatókra vonatkozóan természetesen csak nyáron tudunk konkrétumokat mondani. A főidény árairól sem szeretnék még tájékoztatni, túl korai lenne. Áremelés biztos lesz, de ez a párkányi fürdővendégekre nem vonatkozik. A régi fürdőben – ahová a helyiek előszeretettel járnak –, viszont szintén emeljük a belépőjegyek árát, de az sem lesz elviselhetetlen mértékű. Az ún. öreg fürdőt július elsején nyitjuk, a tervek szerint szeptember másodikáig – harmadikáig lesz látogatható” – mondta el a nyári fürdőidény kapcsán a Vadas igazgatója. A konkrét árváltozásokról értesüléseink szerint leghamarabb április elején tájékoztatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?