Párkány: idén október közepén tartják meg a Simon–Júdát

Párkány: idén október közepén tartják meg a Simon–Júdát

Október 12. és 15. között tartják meg idén ősszel az ország egyik legnagyobb szabadtéri vásárát, a párkányi Simon–Júdát. A bérleti díjak emelkedtek, a résztvevő árusok már most is jelentkezhetnek, de a kérvényeket személyesen vagy postán keresztül lehet csak benyújtani a városháza illetékes osztályának.

Október 12-e és 15-e között tartják meg idén az ország egyik legnagyobb szabad téri vásárát, a Simon–Júdát. Sipos István, a vásár főbiztosa megkeresésünkre elmondta, nem volt korai meghirdetni az időpontot, mert már most is többen érdeklődtek az idei vásár iránt, ha pedig előre nem látható okokból, vis maior esetén mégis elmaradna az esemény, akkor természetesen visszatérítik a már befizetett bérleti díjakat. Az osztályvezető arra kéri az árusokat és a kézműveseket, búcsúsokat, hogy kizárólag személyesen adják be kérvényeiket, vagy klasszikus módon, postán küldjék el a városháza címére. Továbbá kéri az érdeklődőket, hogy a városi hivatal által megjelentetett formanyomtatványokat használják. E-mailben, elektronikusan nem fogadnak el jelentkezéseket.

Drágultak a standbérletek

A Simon–Júda szektoronkénti felosztása nem változott, de 2020 óta most először emelték meg a vásár standbérleteit és a helypénzt. Eszerint például a Komenský utcán a Petőfi utcai útkereszteződésig, azaz a B szektorban 5 eurót fizetnek majd az árusok négyzetméterenként naponta, a B1-es zónában, tehát a Komenský utcán a Petőfi utcai útkereszteződéstől húzódó szakaszon pedig naponta és négyzetméterenként 4 eurót. Az Aquario üzletközpont előtti új körforgalomban a vásár ideje alatt a lacipecsenyéseknek ősszel már 13 eurót kell kicsengetniük négyzetméterenként és naponta. A körforgalomból a Vadas fürdő felé vezető szakaszon, azaz a C1-es szektorban ugyanők most már 9 eurót fizetnek majd négyzetméterenként a standért naponta. A D zónában, azaz a korzó előtti, a központi útkereszteződéstől az Aquario üzletközpontig terjedő szakaszon, azaz a Fő utcán az árusok idén négyzetméterenként és naponként 8 eurót fognak fizetni, a kézművesek a korzón pedig 3 eurót. A búcsúsok és a szórakoztatóipari ellátók a Simon Júdán idén szintén három eurót fizetnek majd négyzetméterenként és naponta a helyért. A szotyola- és tökmagárusok, valamint a kürtőskalácsot árulók – tehát mindazok, akik a vásár területén szabadon mozoghatnak portékájukkal, de nics állandó, saját standjuk –, azok naponta 8 euró 50 centet fizetnek majd négyzetméterenként az épp aktuális helyükért. Azoknak az árusoknak pedig, akik közvetlenül a sátruk, standjuk mögött szeretnének parkolni az autójukkal a vásár területén, azoknak naponta 25 eurót kell fizetni autónként.

A részvételi kérelmeket május 31-ig kell benyújtani, a vidámparki berendezéseket, látványosságokat üzemeltetők legkésőbb augusztus 15-ig jelentkezhetnek a Simon–Júdára. A kézműves szektorban egy árus maximum 6x2 méteres helyet igényelhet a vásárra. Az összes árusnak a Simon–Júda teljes időtartamára ki kell fizetnie a bérleti összeget. Részletes információk és letölthető nyomtatványok Párkány város hivatalos internetes oldalán találhatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?