Régió

Párkány – Helemba kerékpárút: hosszadalmas engedélyeztetés

Párkány még nem kötötte meg a szerződést az irányító hatósággal a város és Helemba közti, nyertes Interreg-pályázatból épülő kerékpárútra, mert előbb a vonatkozó szakaszra érvényes tulajdonjogi szerződéseket és szakvéleményeket kell biztosítani, ráadásul mindezt a környezetvédelmi tárca is ellenőrzi. A polgármester szerint nem kell pánikba esni.
Buchlovics Péter

2021. július 21. 17:03

kerékpár
Egyelőre az engedélyeztetés, szerződéskötés húzódik, a kerékpárút nem - A szerző felvétele

Ahhoz képest, hogy Helembánál már épül az új Ipoly-híd, amelyen keresztül Magyarországra vezet majd az új kerékpárút és ezzel az EUROVELO 6-os nemzetközi bicikliút részévé válik, a nyertes projekt ügye az utóbbi hónapokban elég döcögősen haladt. Az ok a hosszadalmas és bonyolult engedélyeztetés és egy sor szerződés megkötése, amelyeket a pozsonyi környezetvédelmi tárcának is jóvá kell hagynia. Párkány polgármestere szerint nincs ok a pánikra, a kerékpárút elkészülhet az uniós határidőn belül. Mivel az érintett területek közül kulcsfontosságú a Duna gátja, a Garam- és az Ipoly-töltés, a városnak ezekre szerződést kellett kötnie a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalattal. Az ügyet bonyolította, hogy a vállalat először Párkány számára hátrányos bérleti szerződést akart kötni, de hosszadalmas tárgyalások eredményeként végül olyan szerződés született, amely a város számára is elfogadható. Ugyanakkor a szerződést ellenőrzésre a környezetvédelmi minisztérium is bekérette. A minisztérium végre jóváhagyta a kontraktust, de új pontokat is rögzített benne. Például olyat is, hogy az építkezés során figyelembe kell venni a védett madarak fészkelőhelyét és költési idejét.

A céldátumot tartani tudjuk

A projekt legiszlatív fázisa eléggé hosszadalmas, ráadásul itt közben kormányváltás volt, vezetőváltás a minisztériumban és a vízgazdálkodási vállalatnál is. Mindenesetre most ott tartunk, hogy a minisztériumi jóváhagyás után a szerződést a vállalat vezérigazgatója is aláírta, jelenleg a tárca által beemelt pontok és a további szakvélemények, engedélyek elemzése és összegzése zajlik, de ehhez már nem biztos, hogy kelleni fog a helyi önkormányzat ismételt jóváhagyása, hiszen a bérletet már megszavazták. A budapesti székhelyű irányító hatósággal viszont csak akkor írhatjuk alá a szerződést, ha előtte már minden szükséges okirat, engedély a rendelkezésünkre áll. Nem kell tehát pánikba esni, megítélésem szerint erre leghamarább két hónapon belül sor kerül. Ha ez meglesz, akkor lehet majd kiírni a közbeszerzést a kivitelezésre. Ha minden jól megy, akkor jövő tavaszra kezdődhet az aszfaltozás - a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével. A céldátumot szerintem tartani tudjuk, tehát 2022 végére elkészülhet a Párkány és Helemba közti kerékpárút“ – taglalta az Új Szónak Eugen Szabó. A polgármester hozzáfűzte, sok múlik azon is, hogy a kivitelező mennyire lesz rugalmas és mennyire tudja majd tartani az ütemtervet.

Pihenő- és szervizpontok is lesznek

A határon átnyúló Interreg program keretében az érintett települések 1 millió 700 ezer eurót nyertek a Párkány – Helemba közti kerékpárút kiépítésére. A nyertes pályázatból magyarországi oldalon az Ipolydamásd - Letkés vonal készül és csatlakoznak az Ipolydamásd–Szob közti kerékpárútra is.

A közel 2 milliós összköltségből 85 százalék, azaz 1,7 millió jön az uniós forrásokból, 10 százalék, azaz 200 ezer jön minisztériumi forrásból és 5 százalék az önkormányzartokból. Azzal, hogy ez még tagolódik magyar és szlovák oldalra, nagyjából tehát fele-fele arányban“ – modta el korábban lapunknak Eugen Szabó. Az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás - EGTC a projekt keretén belül mintegy százezer eurót nyert pihenő- és szervizpontok létesítésére.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pékek

Eltűnhet a friss hazai kenyér az üzletekből

párkány vastelep

Párkány: telekcsere lehet az igazán jó megoldás

oltatlan

A lakosság jelentős része érzelmi alapon dönt az oltásról

Caputova

Rendőrháború: az államfő közbelép

cekan

Galéria: 5 tényező, ami eldöntheti, hogy kórházba kerül-e a koronavírus miatt

magas vérnyomás

Nemcsak a sebességet, hanem a vérnyomást is mérik majd a rendőrök

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.