Ősszel nyit a városi gyógyszertár

gyogyszertár1
Ipolyság |

Ipolyságon ősszel nyitna az új városi gyógyszertár, melynek a város lesz a többségi tulajdonosa 51 százalékos részesedéssel a vállalatban. Ezáltal lehetőség nyílik a kései nyitvatartásra és a szombati ügyeletre is.

A városi gyógyszertár alapjait még márciusban fektette le a város önkormányzata a Fora Šurany Kft.-vel együttműködve. Akkor a város polgármestere, Zachar Pál arról tájékoztatott, hogy a terv egy olyan városfejlesztési koncepció része, amely az életminőség és az egészségügyi ellátás javítására helyezi a hangsúlyt. A vállalkozás elindításához a társaság alaptőkéje 5000 euró lesz. A cégalapítás teljes költsége 2550 euróval terhelik meg Ipolyság költségvetését, ami 51 százalékos vállalkozói részesedést jelent. A 49 százalékos tulajdonos, a Fora 2450 euróval járul hozzá az alaptőkéhez.

A munkálatok hat hónapja zajlanak az épületen, hamarosan tetőcserére kerül sor. A külső és belső építkezéseket, a nyílászárók és ajtók beszerelését követően egyedileg gyártott bútorok kerülnek az épületbe. A polgármester elmondta, hogy rohamtempóban közelednek a cél felé, már az alkalmazottak egy része is felvételt nyert, azonban még mindig vannak nyitott pozíciók, amelyekre lehet jelentkezni.

Ez lesz a negyedik gyógyszertár a határ menti városban, azonban egyfajta hiánypótlásnak szánja ezt a városvezetés. Olyan szolgáltatások lesznek elérhetőek, mint például a késő délután (esti) nyitvatartás, a szombati ügyelet, a speciális egészségügyi eszközök árusítása, vagy épp a körülményes elkészítést igénylő, laboratóriumban kevert gyógyszerek.

Bizakodó vagyok! Ha a gyógyszerészeti kamara, az egészségügy és Nyitra Megyei Önkormányzata sem lát problémát, akkor már októberben megtarthatjuk az átadást” – mondta Zachar Pál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?