Régió

Országszerte gyakorlóhelyeket keres a Református Teológiai Kar

Komárom | A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara már 2010/11-es akadémia évtől kínál missziológia, diakónia és szociális gondoskodás alapképzést – bár ez a megnevezés már többször változott. A végzett hallgatók egyházi vagy állami szociális intézményekben, a közigazgatásban, a szociális szférában érvényesülhetnek.
V. Krasznica Melitta

2019. január 11. 07:30

„A hallgatóknak négy, illetve kéthetes szakmai gyakorlaton kell részt venniük. A gyakorlóhelyek száma, ahová célirányosan küldjük hallgatóinkat, fokozatosan bővül, egyelőre főleg a Komáromi járásban találhatók, de új partnereket is keresünk, hogy minden régióban legyen legalább egy ilyen gyakorlóhely – mondta lapunknak Lévai Attila dékán. – A közeljövőben ünnepélyes keretek közt szeretnénk intézményesíteni a már meglévő megállapodásokat az intézmények vezetőivel, igazgatóival.” A dékántól azt is megtudtuk, hogy a nappali tagozaton belül individuális képzésre is lehetőség van, ugyanis a szak hallgatói közül többen családosok, munka mellett képzik magukat. Ők nagyon élettapasztalattal, sokszor gyakorlati ismeretekkel érkeznek, ami pluszt jelenthet tanulmányaik során.

A missziológia, diakónia és szociális gondoskodás szak biztonságos szakmát ad a végzettek kezébe, hiszen az átlagéletkor kitolódásával egyre több gondozóra van szükség. Magyarországon, a határ menti megyékben is nagy a kereslet a szociális gondozók iránt, abszolvenseink közül sokan éppen Magyarországon helyezkednek el, de a házi idősgondozás Ausztriában, Németországban és Angliában is kiváló kereseti lehetőséget nyújtó hivatás” – tette hozzá Petheő Attila, a Selye János Egyetem kommunikációs szakembere.

Az egyetem február 14-én tartja nyílt napját, ahol bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők valamennyi képzésről, közte a missziológia, diakónia és szociális gondoskodás szakról. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?