Régió

„Orbán nem engedi”

Komárom | A komáromi Erzsébet hídnál napközben nem alakult ki tumultus, de a jelek szerint többen saját szemükkel és a helyszínen szerettek volna meggyőződni arról, hogy mennyire vált átjárhatóvá a határ vagy sem. Átlagban néhány percenként érkezett egy-egy kísérletező, akik aztán egy rövid ideig szóval tartották a szlovák rendőröket és katonákat.
Vataščin Péter

2020. május 21. 13:16

határ komárom
Többen bizonytalankodva érdeklődnek a határellenőrző pontnál (a szerző felvétele)

Egy idős komáromi asszony a barátnőjével egy családi eseményhez akart bevásárolni különböző árucikkeket Magyarországon, de még a szlovák oldalon leparkoltak, s ő maga gyalog odament érdeklődni a szlovák rendőrökhöz és katonákhoz. Az Új Szónak azt mondta, a rendőri tanács szerint a szlovák állam ugyan lehetővé tette a kiutazást, de a másik oldalon „az Orbán ezt nem engedi”. Emellett arra is figyelmeztették, hogy a híd túloldalán vagy visszafordítják őket a magyar szervek, vagy karanténba kell vonulniuk Magyarországon.

A nő lapunknak úgy nyilatkozott, mivel cukorbeteg, nem akarta megkockáztatni az utóbbi lehetőséget, így végül még a szlovák oldalon visszafordultak. Egy másik idős komáromi férfi a szlovák oldali tanácsok ellenére ugyan elkerékpározott a magyarországi hídfőig, ott azonban néhány perces egyezkedés után visszafordították őt a magyar rendőrök. Visszafelé a szlovák rendőr megkérdezte tőle, hogy akkor ezek szerint nem engedték át?

Láthatóan olyan emberek is akadnak, akik elmerészkednek az egykori komáromi vámházig, de aztán néhány percnyi szemlélődés után ők is sarkon fordulnak. Az egykori komáromi vámnál már hetek óta zajlanak két körforgalom kiépítésének a munkálatai – ami miatt egyébként már többször megváltoztatták a határellenőrzőpont helyét és a forgalmi rendet. Mivel a munkások gyakran kint állnak az úton, az határátlépéssel kísérletezgetők őket is megkérdezik arról, hogy beléphetnek-e Magyarországra. Mindeközben az is szembetűnő, hogy zavartalanul zajlik a munkahelyük miatt ingázók már két hónapja tartó mozgása, hiszen ők rutinosan veszik elő az ingázást igazoló papírjaikat.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A ciprusi javaslatot várják az euróövezeti pénzügyminiszterek

Már csak két napig lehet igényelni az áprilisi támogatást

Komárom

Lesz-e idén Karva-Párkány kerékpárút?

Marian Kotleba

A szakértő szerint az 1488-as számszimbólum a neonáci ideológiára utal

Zuzana Čaputová

Čaputová figyelemmel kíséri az Őrmezőn talált toxikus hulladék problémáját

Minneapolis lángokban, a tüntetők felgyújtottak egy rendőrőrsöt

Minneapolis lángokban, a tüntetők felgyújtottak egy rendőrőrsöt

Roger Federer

Ő volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.