Régió

Nyomoz a rendőrség a galántai kastély felújítása ügyében

Galánta | A rendőrség nyomoz a galántai neogótikus kastély tervezett felújításának ügyében. Délelőtt a hatóság korrupcióellenes csoportja járt a városi hivatalban, lefoglalták a felújítással kapcsolatos dokumentumokat.
Bartalos Éva

2015. május 6. 17:44

Lucia Galambošová, a hivatalvezető helyettese lapunknak elmondta, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Korrupcióellenes Egysége tavaly október-november folyamán bejelentés kapott, ez alapján átvizsgálták a városi hivatal egyes termeit és lefoglalták a kastély déli szárnyának, délkeleti- és északi tornyának felújításáról szóló tervdokumentációt és a közbeszerzési eljárással kapcsolatos iratokat.  Galambošová hozzátette, mivel rendőrségi ügyről van szó, nem adnak bővebb tájékoztatást. „Nem tudunk semmit a nyomozásról. Kellemetlen ez az ügy. Évek óta dolgozunk a kastély megmentésén, bízunk benne, hogy győzni fog a józan ész“ – nyilatkozott lapunknak Takáč Zsolt (Híd) alpolgármester. Peter Paška polgármester a közösségi portálon közölte, együttműködnek a rendőrséggel. 
 
A város szeptemberben 2,4 millió euró támogatást kapott a neogótikus kastély egyes részeinek felújítására. A rekonstrukció költségeinek öt százaléka a város kasszáját terheli. Április 22-én választották ki a kivitelezőt, a közbeszerzési pályázatot egy pozsonyi vállalat nyerte. A projekt szerint több mint fél millió euróval olcsóbban, 1,8 millió euróért újítanák fel a kastély tornyait és északi szárnyát. Takáč korábban elmondta, szerinte releváns a kivitelező által felvázolt ár. A tervek szerint május végén elkezdik a rekonstrukciót, decemberben be kell fejezni a projektet. Az alpolgármester egyelőre nem tudta megmondani, hogy a rendőrségi nyomozás hátráltatja-e a rekonstrukciót.
Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

Hat perc elég ahhoz, hogy az alkohol kárt tegyen a fiatal agyában

VIDEÓ: Katonai parádén ilyet még nem láttak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?