Régió

Nógrád és Gömör több útszakaszát hó borítja

Losonc/Rimaszombat/Rozsnyó | Az éjszakai havazás után a gömöri(Gemer) és nógrádi (Novohrad) régió útszakaszait több helyen is hó borítja - főleg a Losonci, Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járásban (okres Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava). Erről a Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) tájékoztatott a honlapján.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 25. 12:27

A Losonci járásban egy centiméter vastagságú friss hó borítja a Losonc és Fülek (Fiľakovo) környéki utak nagy részét, így a fő déli útvonalat, az I/16-os utat, Bzovától (Dolná Bzová) Losoncig.

A Rimaszombati járás lakóinak főleg északon, Nyustya (Hnúšťa) és Tiszolc (Tisovec) környékén kell számolniuk két centiméter vastagságú hókásával. A Chorepa-hágót egy centiméter, a Zbojská-hágót pedig két centiméter vastagságú hó fedi.

A Nagyrőcei járásban Nagyrőce, Jolsva (Jelšava) és Murányalja (Muráň) környékén három centiméter vastagságú havat jelentenek az útkezelők.

A Rozsnyói járásban, a II/533-as úton, Veszverés (Gemerská Poloma) és a Súľová-hágó között kell két centiméter vastagságú hóval számolni. A II/587-es utat Henckótól (Henckovce) egészen a magyar határig teljes hosszában egy centiméter hó borítja. Csetnek (Šítnik) és Rozsnyó között, a II/526-os úton egy centiméter vastagságú hókása van.

TASR

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?