Régió

Nincs kardiológus a vágsellyei rendelőintézetben

Vágsellye | Ismét téma volt a város egészségügyi központja a Nyitrai megyei önkormányzat ülésén.
author
Száz Ildikó

2017. február 9. 09:32

A megyei képviselő-testület legutóbbi ülésén Borsányi Gyula és Baranyay Zsolt képviselő vetett fel néhány lényeges kérdést a vágsellyei rendelőintézettel kapcsolatban, de továbbra sincs előrelépés.
 
Farkas Iván megyei képviselő elmondta, elsősorban a kardiológus szakorvost hiányolják a vágsellyei és a régióbeli lakosok. A képviselők tudni szerették volna továbbá, mikor terjeszti a megyei hivatal a képviselő-testület elé a vágsellyei egészségügyi központ rendelőintézetté alakításáról szóló határozati javaslatot. Több mint egy éve tartanak az előkészületek, ám a konkrét lépések még mindig váratnak magukra. A képviselők szerint ha Vágsellyén már működne az intézményesített rendelőintézet, az orvoshiánnyal konkrét személyek foglalkozhatnának. Jelenleg hét gyermekorvos, öt általános orvos, egy logopédus, egy diabetológus, egy gasztroenterológus, két szemorvos, kilenc fogorvos dolgozik a központban, ideggyógyászat és ortopédia is van. Mammográfiai vizsgálatra is van lehetőség, és öt nőgyógyászati rendelő működik a főépületben. A vágsellyeieket aggasztja továbbá, hogy Tomáš Drucker egészségügyi miniszter legújabb, várhatóan jövő év elején életbe lépő intézkedése szerint megszüntetnék a városban az éjszakai sürgősségi ellátást. Emiatt tiltakozó aláírásgyűjtés indult, a petíciót a sétány néhány boltjában is aláírhatják a lakosok. 
 
Ha nem a megye, hanem az egészségügyi minisztérium dönt az éjszakai ügyeletekről, előfordulhat, hogy Vágsellyén kiegészítő egészségügyi ellátásként csak 22 óráig lesz orvosi ügyelet. Este tíz után a tizenkét kilométerre lévő Galántára, vagy a huszonnégy kilométerre lévő Nyitrára kénytelenek utazni a vágsellyeiek, illetve a közeli községekben élők.
 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Már hónapok óta zajlanak a tárgyalások az egészségügyi dolgozók béremeléséről, de úgy tűnik, hogy Matovičéknak egyelőre csak a nővérek fizetéséről sikerült megegyezniük

Matovič béremelést ígért a nővéreknek

f

Ebben az esetben a fizetése többszörösét is megkaphatja!

hőség

Eddig kell még bírni a meleget! Változás érkezik az időjárásban…

Sajtótájékoztató

Szeptemberben megkezdi működését az új szlovák alapiskola Somorján

Egy kanadai turista megerőszakolásával vádolnak két párizsi rendőrt

14 éves lányokat erőszakolt meg a szlovák modellügynökség vezetője

panelház

SOKKOLÓ: Tízemeletes panelházból kiugorva vetett véget életének egy férfi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.