Régió

Nincs kardiológus a vágsellyei rendelőintézetben

Vágsellye | Ismét téma volt a város egészségügyi központja a Nyitrai megyei önkormányzat ülésén.
Száz Ildikó

2017. február 9. 09:32

A megyei képviselő-testület legutóbbi ülésén Borsányi Gyula és Baranyay Zsolt képviselő vetett fel néhány lényeges kérdést a vágsellyei rendelőintézettel kapcsolatban, de továbbra sincs előrelépés.
 
Farkas Iván megyei képviselő elmondta, elsősorban a kardiológus szakorvost hiányolják a vágsellyei és a régióbeli lakosok. A képviselők tudni szerették volna továbbá, mikor terjeszti a megyei hivatal a képviselő-testület elé a vágsellyei egészségügyi központ rendelőintézetté alakításáról szóló határozati javaslatot. Több mint egy éve tartanak az előkészületek, ám a konkrét lépések még mindig váratnak magukra. A képviselők szerint ha Vágsellyén már működne az intézményesített rendelőintézet, az orvoshiánnyal konkrét személyek foglalkozhatnának. Jelenleg hét gyermekorvos, öt általános orvos, egy logopédus, egy diabetológus, egy gasztroenterológus, két szemorvos, kilenc fogorvos dolgozik a központban, ideggyógyászat és ortopédia is van. Mammográfiai vizsgálatra is van lehetőség, és öt nőgyógyászati rendelő működik a főépületben. A vágsellyeieket aggasztja továbbá, hogy Tomáš Drucker egészségügyi miniszter legújabb, várhatóan jövő év elején életbe lépő intézkedése szerint megszüntetnék a városban az éjszakai sürgősségi ellátást. Emiatt tiltakozó aláírásgyűjtés indult, a petíciót a sétány néhány boltjában is aláírhatják a lakosok. 
 
Ha nem a megye, hanem az egészségügyi minisztérium dönt az éjszakai ügyeletekről, előfordulhat, hogy Vágsellyén kiegészítő egészségügyi ellátásként csak 22 óráig lesz orvosi ügyelet. Este tíz után a tizenkét kilométerre lévő Galántára, vagy a huszonnégy kilométerre lévő Nyitrára kénytelenek utazni a vágsellyeiek, illetve a közeli községekben élők.
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Világi Oszkár

Világi Oszkár: „Storck hisz a DAC-ban”

farkas

Az agrártárcával tárgyalt az MKP

rimaszombat testület

Személyeskedő vita után született kompromisszum

Branislav Gröhling

Gröhling megerősítette, hogy tárgyalnak a kilencedik évfolyam megszüntetéséről

benzin tankolás

Nem mindig éri meg Magyarországon tankolni

A képen Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök.

Matovič nem zárta ki, hogy visszavonják a veszélyhelyzetet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.