Régió

Nem lesz állatmenhely a régi fürdő területén

Vágsellye | Nemet mondtak a városi képviselők a régi fürdő területére tervezett kutyamenhely megnyitására.
Száz Ildikó

2013. december 26. 12:30

A decemberi önkormányzati ülésre konkrét költségvetési javaslattal és tervekkel együtt kapták meg az anyagot a képviselő-testület tagjai. A menhely megnyitása ellen elsősorban a környéken élő lakosok miatt tiltakoztak.
Varsányi József (független) képviselő elmondta, tudja, hogy szükség van a városi állatmenhelyre. „Nehezményeztem, hogy senki sem kérdezte meg a közelben lakókat, hogyan viselnék egész nap a kutyaugatást. A fürdő területe túl közel van a lakott területhez, a tisztítóállomás környéke ilyen szempontból sokkal megfelelőbb lett volna” – hangsúlyozta Varsányi. Vágsellyéről a kóbor állatokat 2011-ig az Állatok Szabadsága (Sloboda zvierat) nyitrai menhelyére szállították. Ötven befogott állat esetében ez 900 eurós kiadást jelentett a városi büdzséből. Az önkormányzatoknak 2011-től kötelezővé tették a településen kóborló állatok befogását. Az Elkószált Kutyák Polgári Társulást 2011 márciusában alapították az állatvédők. „Két év alatt csaknem 700 vágsellyei és környékbeli kutyát fogtunk be, a többségüknek gazdát találtunk” – mondta Gitka Eliášová, a társulás alapítója. Milena Verešová (SDKU–KDH) képviselő felszólalt a megfelelő városi tulajdonú telket igénylők védelmében, és elmondta, hogy egy polgári társulás évek óta ingyen végzi azt a feladatot, ami a törvény alapján a város kötelessége. A társulás két kérvénnyel fordult a városhoz, egyikben a vágsellyei tisztítóállomás melletti 10 áras terület, a másik kérvényben az egykori fürdőben a geotermális furatnál lévő parcella bérbeadását kérték. A fürdő területén található 15 áras telket évi egy euróért bérelnék a várostól tíz évre. A képviselő-testület egyszer már jóváhagyta a tisztítóállomáshoz közeli telek bérbeadását az állatvédőknek, de túl drága lett volna a telek közművesítése. A képviselőknek nem tetszett továbbá, hogy a menhely éves fenntartására 2690 eurót különítenének el a büdzséből.
 
A tervezett menhely 40 férőhelyes lenne. „Ha nem lenne a Vágvecse városrészben a polgári társulásnak menhelye, a mi karanténállomásunkról nem tudnánk hová vinni a befogott állatokat” – mondta Peter Krokavec, a városi rendőrség parancsnoka.
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.