Nem hajlandók kiköltözni a luníki romák

<p>Másfél éve húzódik Luník IX lakótelepen álló életveszélyes panelházak kiürítése. A város még 2014 elején felszólította a Luník IX lakótelepi Hrebendová utca 26&ndash;28-as, illetve 30&ndash;32-es szám alatt illegálisan tartózkodókat, hogy költözzenek ki, de még most is sokan laknak a panelházakban.</p>

 

Az évekkel ezelőtt életveszélyesnek nyilvánított épületekben másfél évvel ezelőtt még hatvanan laktak, és azóta is mindössze 20 embert sikerült kiköltöztetni. A panelházakat a Kassai Lakáskezelő Vállalat (BPMK) felügyeli, de ők sem tudtak dűlőre jutni a lakókkal. „A lakáskezelő vállalat felhívta a figyelmet a veszélyekre, arra, hogy az épületek életveszélyesek. Jól olvasható feliratokat raktak ki, hogy tájékoztassák az érintetteket a házak lebontásáról, leállították a víz- és az áramszolgáltatást, és megafonokon keresztül szólították fel a lakókat, hogy haladéktalanul költözzenek ki” – közölte lapunkkal Miroslav Sambor, a város szóvivője. Hozzátette, a lakáskezelő vállalat a bírósághoz fordult az ügyben, azt szeretnék, ha intézkednének az illegálisan ott tartózkodókkal szemben. „Azoknak a nevében, akik továbbra sem hajlandók elhagyni a lebontásra ítélt panelházat, a Kassai Lakáskezelő Vállalat a kiköltöztetés határidejének meghosszabbítását kérvényezte. Az építésügyi hivatal határozata alapján 2015 végére kellett volna kiüríteni a két épületet, de a határidőt egy évvel meghosszabbították” – magyarázta Sambor. A Hrebendová utca 26–28, és a 30–32 szám alatti panelházat mindenképpen szanálni kell, de egyelőre senki sem tudja, mikor foghatnak hozzá a bontáshoz.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?