Nem hajlandó kinevezni a hidaskürti polgármester az iskolaigazgatót

Hidaskürt |

<div>Ellentéteket szül a galántai járásbeli községben az alapiskola és óvoda igazgatójának megválasztása.&nbsp;</div>

Az iskolatanács a jelenlegi igazgatót jelölte a posztra, a lakosok aláírásgyűjtéssel követelik a kinevezését.  Az év végén lejár Vankó Krisztián iskolaigazgató megbízatása. Az alapiskola és óvoda iskolatanácsa október 11-én újraválasztotta a jelenlegi igazgatót, aki öt éve vezeti az iskolát, korábban évekig igazgatóhelyettes volt. Rózsár Tibor polgármester azonban egyelőre nem nevezte ki az iskola vezetőjét. Értesüléseink szerint a polgármester a másik jelöltet, Papp László gimnáziumi tanárt preferálja. Rózsár lapunknak azt mondta, csak az ügy lezárása után hajlandó nyilatkozni az igazgatóváltásról. „Az iskola igazgatójának kinevezéséről a képviselő-testület dönt a legközelebbi ülésen” – jelentette ki a polgármester. Azt, hogy mikorra hívja össze az önkormányzat ülését, nem közölte. A falu honlapján megtalálható információk szerint a november 11-i képviselő-testületi ülésen a polgármester tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy mivel az első pályázati körben nem nevezték ki az igazgatót, ezért új pályázatot hirdettek, amely november 20-án zárult. A testület üléséről készült jegyzőkönyv alapján nem egységes a lakosság álláspontja, van olyan szülő, aki a jelenlegi igazgatót támogatja, mások viszont változást szeretnének az iskola élén, erről levélben tájékoztatták a községi hivatalt.  A helyiek aláírásgyűjtést indítottak, a petícióban kijelentették, támogatják az iskolatanács döntését, és arra kérik az iskola fenntartóját, vegye figyelembe és fogadja el a tanács döntését. Közel nyolcvan lakos írta alá a petíciót, a hidaskürtieken kívül a szomszédos Feketenyék lakosai is csatlakoztak a felhíváshoz.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?