Régió

Nem a világvégét jelzik - bezúzzák őket

Párkány | Világháborút, Sorost és migránsokat emlegető hozzászólások is megjelentek azon - katonai járművek szállítását ábrázoló - fotók alatt, amelyek a Párkány képekben nevű Facebook-oldalon jelentek meg. A felvételek a párkányi vasútállomáson készültek.
Gulyás Zsuzsanna

2019. február 8. 15:00

Nem Soros György küldte őket

„Csak azért csináltam őket, mert kíváncsi voltam a járművek típusára és arra, hogy hová szállítják őket” - magyarázta lapunknak Balla Dávid, akit rmegleptek a fénykép alatti hozzászólások és reakciók.

Voltak, akik úgy vélekedtek, hogy a kocsikat katonai gyakorlatra szállítják. Akadt, aki azt a következtést vonta le, hogy a harmadik világháború kitörését jelzik, amiről a média hallgat. Volt aki azt írta, hogy Soros serege közeledik, és akadt olyan hozzászóló is, aki azt állította, hogy háromszáz migránst fogtak Helembán, és a katonai járműveket azért szállították Párkányba, hogy megerősítsék a határokat. Voltak, akik a felvételeket egy Ipolyságon is áthaladó katonai konvojjal hozták összefüggésbe. Akadtak tárgyilagos hozzászólások is, amelyek arról szóltak, hogy nyilván kimustrált harckocsikról van szó. Mások tovább árnyalva a képet megjegyezték, hogy a felvételeken nem tankok, hanem páncélozott gyalogsági csapatszállítók (BVP) láthatók, amiket a hetvenes években a volt keleti blokk hadseregeiben vezettek be.

A felvételek kapcsán megkerestük Ivana Popluhárovát, a vasúttársaság (ŽSR) szóvivőjét, aki elmondta, hogy nem haditechnikáról, hanem kisorolt katonai járművekről van szó, melyeket a PSŽ nevű részvénytársaság szállított Szlovéniából a csehországi Přeloučba azért, hogy bezúzzák őket.

A félreértések egy részét nyilván az okozta, hogy az ország területén a múlt héttől amerikai és lengyel katonákat és haditechnikát szállító konvojok haladnak át. Erre a védelmi minisztérium január 25-én közzétett felhívásában figyelmeztetett.

 

tankok Párkányban
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

Hamšík Lavezzivel is konzultált átigazolása előtt

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?