Régió

Nem a lakosokkal fizettetik meg a párkányi csőtöréskor keletkezett vízkárt

Párkány | Csőtörés miatt hétfőn sok párkányi háztartás víz nélkül maradt, sok helyen késő estig sárgásbarna lé folyt a csapokból.
Gulyás Zsuzsanna

2019. február 13. 15:30

- Képarchívum

A lakosok nem kaptak hivatalos tájékoztatást arról, mi történt és mi várható. Többen lapunkhoz fordultak, próbáljuk meg kideríteni az okokat és azt, mire számítsanak. Felvettük a kapcsolatot a lakáskezelő vállalattal, a Nyugat-szlovákiai Vízművek párkányi és érsekújvári központjával, a városi hivatallal, de hivatalos tájékoztatást sehol sem kaptunk. Kérdéseinket elküldtük a vízművek nyitrai vezetőségének is. Tegnap lapzártáig nem válaszoltak.

Marek Buranský gyártási igazgató válaszait tegnap kaptuk meg. Arról tájékoztat, hogy a problémát a Szent István utcai vízvezetéken keletkezett hiba okozta. „A vízhiány harminc háztartást és a Billa bevásárlóközpontot érintette” – tájékoztatta lapunkat Marek Buranský. Nem egész napos leállásról volt szó. „Az említett helyeken 7 és 14 óra között nem volt víz. A lakosok vízellátásáról gondoskodtunk. Lajtos kocsival vittünk vizet a Billa parkolójába” – közölte. A víz elszíneződését az okozta, hogy a víznyomás leoldotta a vezeték faláról az üledéket. Miután kijavították a hibát, a fővezetéket átmosták, így a mellékvezetékekben maradt víz lehetett az oka annak, hogy sok háztartásban még a késő esti órákban is zavaros, piszkos víz folyt a csapból. Az elfolyt víz nem ment át mérőórán, így a vízkárt nem fogják kiszámlázni.

Marek Buranský állítja: a helyzetről a lakáskezelő vállalatot, a városi hivatalt és a Billa bevásárlóközpontot is értesítették, és a vízművek honlapján is szerepelt ezzel kapcsolatos közlemény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Kuciak-gyilkosság ráirányította a figyelmet az újságírók biztonságára

Külföldi kezelés: nem fizet mindent a biztosító

Hokidöntők a tévében

Frissítve

Az SaS politikusának autóját húzták ki a Garamból, a kocsi belseje csupa vér volt

Agyonlőtték a Trainspotting színészét

Ijesztő baleset: autók repültek a D2-esen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?