Múzeumok éjszakája Galántán

GA-múzeumok éjszakája
GALÁNTA |

A Galántai Honismereti Múzeum a Városi Művelődési Központtal közösen szervez programokat a Múzeumok Éjszakáján. Az ingyenes programok között lesz kiállítás-megnyitó, előadás, koncert, tűzzsonglőrök és veterán autók bemutatója.

Európa-szerte 2005-től évente szerveznek különféle programokat a Múzeumok Éjszakáján, amelybe a Galántai Honismereti Múzeum a kezdetek óta minden évben bekapcsolódik, idén ismét a Városi Művelődési Központtal közösen valósulnak meg a programok 13 és 22 óra között. 

A reneszánsz kastélyban 13 és 14 órától tárlatvezetésre invitálják a látogatókat, 18:30-tól pedig PhDr. Hana Kližanová tart szlovák nyelvű előadást a Mária ikonokról. A kastély 13 és 22 óra között ingyenesen látogatható. 

A múzeum 16:30-tól 22 óráig várja a látogatókat az állandó kiállításaira, 17 órakor pedig a MinDENT a fogakról című kiállítás megnyitójára. A tárlaton egy 20. század második feléből származó fogászati berendezést és a szájhigiénéhez tartozó tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők. A bemutatott eszközök egy része az első galántai fogorvos, dr. Molcsányi Gyula hagyatékából származik. Az intézmény a hatalmas sikerre való tekintettel egy héttel meghosszabbította a Retró időszakos kiállítást, így aki eddig még nem tette, az a Múzeumok Éjszakáján azt is megtekintheti. 

A neogótikus kastély déli tornyában 18, 19, 20 és 21 órai kezdettel tárlatvezetést tartanak, az északi szárnyban 20 órától Karmen Ferenciová koncertjével folytatódnak a programok. A programsorozatot a Falcom Swing show tűzzsonglőrök bemutatója zárja 21:00 órakor a kastély udvarán. 

A rendezvény idején, délután és este a reneszánsz kastély előtt és a neogótikus kastély udvarán veterán autók bemutatóját láthatják az érdeklődők. Részletes tájékoztatás a Múzeumok Éjszakájáról a Galántai Honismereti Múzeum honlapján és közösségi oldalán található.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?