Módosítanák a vendéglők nyitvatartását Vágsellyén

Módosítanák a vendéglők nyitvatartását
Vágsellye |

Újabb heves vitát váltott ki a legutóbbi önkormányzati ülésen a vágsellyei vendéglátóhelyek nyitvatartásáról szóló rendelet, amelynek módosítását kérte a huszonkét éves Kristián Rehák, az ifjúsági zenei rendezvények szervezője.

 

Rehák azt mondta, nem tartja észszerűnek, hogy a rendelet alapján csak huszonhárom óráig tarthatnak a szabadtéri zenés rendezvények. A vendéglőkben, zárt csarnokokban hajnali két óráig lehet szórakozni. „Nem én vagyok az egyetlen, aki túl szigorúnak tartja a városi rendeletet. A közösségi oldalakon parázs vita alakult ki arról, hogy módosítani kellene a rendeletet. Javasolnám, hogy a közterületeken legalább éjfélig, a szórakozóhelyeken hajnali négy óráig engedélyezze a város a zenés rendezvényeket” – mondta Kristián Rehák. Jozef Belický polgármester elmondta, a testület ezen az ülésen nem dönthet a módosító javaslatról, de a felszólaló fiatalember részt vehet a környezetvédelmi és közbiztonsági bizottság e heti ülésén, és beterjesztheti javaslatát. A képviselők szerint nem mindegy, lakott terület közelében zajlanak-e a rendezvények. Továbbra sem szeretnék, ha az idősek otthona közelében, vagy a javarészt fiatal családok által lakott lakótelepeken hajnalig tartó zenebona zavarná a nyugalmat. A helyi rendeletet 2014-ben szigorították, amikor a város nem engedélyezte a hajnalig tartó Váhovica megrendezését, mert egy korábbi zenés fesztivál után több lakos csendháborításra és rendbontásra panaszkodott. Peter Gomboš, a környezetvédelmi és közbiztonsági bizottság elnöke elmondta, a városi és az állami rendőrséggel közösen több alkalommal ellenőrizték a szórakozóhelyeket, az ittas fiatalkorúakat bekísérték és behívatták a szüleiket. Ezekkel az ellenőrzésekkel szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy az alkohol- és a drogfogyasztás komoly méreteket öltött a városban. A vendéglátóhelyek nyitvatartását szabályozó rendelet szerint a lakott területek ötvenméteres körzetében 6-tól 22 óráig tarthattak nyitva a szórakozóhelyek. A vendéglátóhelyek üzemeltetői már akkor petícióban tiltakoztak, mondván, hogy ellehetetleníti őket az új rendelet. A város vezetése találkozott az érintettekkel és egyezséget kötött velük.

A lakóházak földszinti helyiségeiben lévő vendéglők nyári teraszait 22, más szórakozóhelyekét 23 órakor zárják. Külön pontban rögzítették a játéktermek nyitvatartási idejét, munkaszünet előtti napokon 8-tól hajnali 4 óráig, más napokon 8-tól hajnali 2 óráig üzemelhetnek a járási székhelyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?