Régió

Mobiltelefonos segítség a kassai ipariban

Kassa | A diákok mobiltelefonját próbálják kihasználni az oktatásban a kassai Szakkay József Szakközépiskolában. A fejlesztést az iskola honlapján publikált kisvideóban mutatják be.
Németi Róbert

2019. január 16. 19:30

A mobiltelefonok akár hasznosak is lehetnek a tanítási órán (A szerző illusztrációs felvétele)

„A kassai ipari mindig nyitott volt az új technológiákra. Egy jól felszerelt iskola viszont nem minden. Tudásvágyban égő kreatív diákok és kreatív tanárok teszik most is a nagy múltú iparit Szlovákia egyik legkiemelkedőbb magyar tannyelvű szakközépiskolájává. A tanárok innovatív módszereket vezetnek be, így a metodika és a tananyag is korszerű” – olvasható az ipari facebook-profilján publikált videó leírásában. A kisvideóban Matej Éva igazgató egyebek között azt is elmondja, hogyan használhatják ki a diákok okostelefonjukat az órákon. „A mobileszközök használata általában tilos az órákon, de ha okosan használjuk őket, nagy segítségünkre lehetnek. Én a Kahoot nevű online alklamazást használom, mely lehetőséget ad feladatsorok összeállítására. Az alkalmazás nagy előnye, hogy a kivetített feladatsor megoldható okostelefonról, táblagépről vagy hordozható számítógépről is. Fontos a gyorsaság, és természetesen a helyes válasz. A megszerzett pontszám alapján a diákok összemérhetik tudásukat, és akár egyest is kaphatnak” – tolmácsolja a videóban Matej Éva.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?