Régió

Megválasztotta vezetőségét a Szövetség Galántai járási szervezete

GALÁNTA | Fél évre választott vezetőséget a Szövetség Galántai járási szervezete. A konferencián megegyeztek a megyei választáson induló jelöltek személyében is.
author
Tornyai Bianka

2022. június 17. 14:47

Szövetség-GA járás
A Galántai járás elnöke szerint azért kell a Szövetség, mert a peremvidéken gyorsabb az asszimilálódás (A szerző felvétele)

A Szövetségben a pártegyesülés óta sorra alakulnak a járási struktúrák, a Galántai járási szervezet is megtartotta első konferenciáját. A három elődpárt, az MKP, a Híd és az Összefogás platformjai a Szövetség működési alapszabályzata alapján 18 tagú járási elnökség felállításában egyeztek meg. „Minden platform megválasztotta a saját jelöltjét a járási elnökségbe, az MKP 9, a Híd 6, az Összefogás 3 jelöltet adott. Kompromisszumos megoldásként Berényi Józsefet választottuk a Szövetség Galántai járási elnökének és ő lesz a megyei választásokon is az elnökjelölt Nagyszombat megye élére a Galántai járásban” – mondta el Zupko Tamás, az MKP volt járási elnöke a konferencián. Kifejtette, a Szövetség Galántai járási szervezetének legfőbb feladata, hogy a választók minél nagyobb létszámát tudják mozgósítani a megyei választásokon. Kiemelte a közúthálózat, a közlekedés fejlesztésének fontosságát és megyei szinten az eddig elkezdett munka folytatását, utalva például a turizmus- és régiófejlesztésre, intézmények felújítására. 

A Szövetség járási konferenciáján a küldöttek hét megyei képviselőjelöltet állítottak 4:2:1 arányban az MKP, a Híd és a Szövetség tagjai közül. Berényi József megválasztott járási elnök történelmi pillanatnak nevezte, hogy a három platform tagjai egyezségre jutottak és igyekeznek egy 12 évig tartó szembenállást lezárni. Elmondta, nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire hiányzik a szlovákiai magyaroknak a parlamentbe való bejutás, de sikerként könyveli el, hogy az elmúlt időszakban parlamenten kívüli pártként is bele tudtak szólni például a bíróságokról szóló törvény módosításába, a kórházreformba vagy a családtámogatással kapcsolatos kérdésekbe. „A Szövetségre szükség van, hiszen fogy a magyarság száma Szlovákiában. Vannak még megosztó témák a párton belül, amelyeket igyekszünk belső vitákkal oldani, de ezek mellett megtaláltuk a közös hangot. A cél és az eszköz mindannyiunk számára ugyanaz: a déli régiók fejlesztése” – hangsúlyozta Berényi József, aki december 16-ig foglalja el a Szövetség járási elnöki posztját, utána újra megnyitják a kérdést. Addigi fő feladata, hogy az egyesült párt a lehető legjobb eredményeket érje el a választásokon. Kiemelte, megyei elnökjelöltként nem az a legfontosabb törekvése, hogy megnyerje a választásokat, hanem az, hogy meghúzza a megyei képviselőjelöltek listáját, hogy a Szövetségnek minél több tagja jusson be a megyei önkormányzatba, hiszen így tudnak majd beleszólni a döntéshozásba, a költségvetés összeállításába, ami a déli régiók fejlesztése szempontjából rendkívül fontos. 

 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Veronika Remišová

Remišová megérti, hogy a védelmi miniszter távozni akar a politikából

Zuzana Čaputová

Čaputová: Jozef Tomkóval olyan embert veszítettünk el, aki törődött Szlovákiával

Részegen vezette az oldalkocsis motort, súlyosan megsérült egy kiskorú

Részegen vezette az oldalkocsis motorbiciklit, súlyosan megsérült egy kiskorú

putyinka

Putyin valószínűleg atomrakétát indít Ukrajnába, ha katonai vereséget érez

Nem bírt megállni a lábán, amikor kiszállt a defektes autóból a részeg sofőr

Nem bírt megállni a lábán, amikor kiszállt a defektes autóból a részeg sofőr

SZÖRNYŰ: Frontálisan ütközött két autó a Komáromi járásban

SZÖRNYŰ: Frontálisan ütközött két autó a Komáromi járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.