Régió

Megválasztotta vezetőségét a Szövetség Galántai járási szervezete

GALÁNTA | Fél évre választott vezetőséget a Szövetség Galántai járási szervezete. A konferencián megegyeztek a megyei választáson induló jelöltek személyében is.
author
Tornyai Bianka

2022. június 17. 14:47

Szövetség-GA járás
A Galántai járás elnöke szerint azért kell a Szövetség, mert a peremvidéken gyorsabb az asszimilálódás (A szerző felvétele)

A Szövetségben a pártegyesülés óta sorra alakulnak a járási struktúrák, a Galántai járási szervezet is megtartotta első konferenciáját. A három elődpárt, az MKP, a Híd és az Összefogás platformjai a Szövetség működési alapszabályzata alapján 18 tagú járási elnökség felállításában egyeztek meg. „Minden platform megválasztotta a saját jelöltjét a járási elnökségbe, az MKP 9, a Híd 6, az Összefogás 3 jelöltet adott. Kompromisszumos megoldásként Berényi Józsefet választottuk a Szövetség Galántai járási elnökének és ő lesz a megyei választásokon is az elnökjelölt Nagyszombat megye élére a Galántai járásban” – mondta el Zupko Tamás, az MKP volt járási elnöke a konferencián. Kifejtette, a Szövetség Galántai járási szervezetének legfőbb feladata, hogy a választók minél nagyobb létszámát tudják mozgósítani a megyei választásokon. Kiemelte a közúthálózat, a közlekedés fejlesztésének fontosságát és megyei szinten az eddig elkezdett munka folytatását, utalva például a turizmus- és régiófejlesztésre, intézmények felújítására. 

A Szövetség járási konferenciáján a küldöttek hét megyei képviselőjelöltet állítottak 4:2:1 arányban az MKP, a Híd és a Szövetség tagjai közül. Berényi József megválasztott járási elnök történelmi pillanatnak nevezte, hogy a három platform tagjai egyezségre jutottak és igyekeznek egy 12 évig tartó szembenállást lezárni. Elmondta, nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire hiányzik a szlovákiai magyaroknak a parlamentbe való bejutás, de sikerként könyveli el, hogy az elmúlt időszakban parlamenten kívüli pártként is bele tudtak szólni például a bíróságokról szóló törvény módosításába, a kórházreformba vagy a családtámogatással kapcsolatos kérdésekbe. „A Szövetségre szükség van, hiszen fogy a magyarság száma Szlovákiában. Vannak még megosztó témák a párton belül, amelyeket igyekszünk belső vitákkal oldani, de ezek mellett megtaláltuk a közös hangot. A cél és az eszköz mindannyiunk számára ugyanaz: a déli régiók fejlesztése” – hangsúlyozta Berényi József, aki december 16-ig foglalja el a Szövetség járási elnöki posztját, utána újra megnyitják a kérdést. Addigi fő feladata, hogy az egyesült párt a lehető legjobb eredményeket érje el a választásokon. Kiemelte, megyei elnökjelöltként nem az a legfontosabb törekvése, hogy megnyerje a választásokat, hanem az, hogy meghúzza a megyei képviselőjelöltek listáját, hogy a Szövetségnek minél több tagja jusson be a megyei önkormányzatba, hiszen így tudnak majd beleszólni a döntéshozásba, a költségvetés összeállításába, ami a déli régiók fejlesztése szempontjából rendkívül fontos. 

 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
d

Jövőre 2 euró fölé emelkedhet az üzemanyag ára

fd

Sok polgármesternek rekordmértékű fizetése van!

bántalmazás k

SOKK: Kínoztak és szexuálisan bántalmaztak egy nőt a szlovák horrorházban

ss

Nem csak influenza terjed az iskolákban...

határellenőrzés

Csehország meghosszabbítja az ellenőrzéseket a szlovák határon

1 700 eurót költött el egy lopott bankkártyáról

Veszélyes cégre figyelmeztet a Szlovák Nemzeti Bank – átverhetik az ügyfeleket!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.