Régió

Megújul a szlovákiai magyar cserkészet lapja, a Cserkész

Tardoskedd | November 18-án az őszi Cserkészvezetői Konferenciával egybekötve az érsekújvári járásbeli Tardoskedden Rendkívüli Tisztújító Közgyűlést tartott a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. A konferencián közel 80 cserkészvezető vett részt, akik amellett, hogy új vezetőképzésért felelős vezetőt és külügyi vezetőt választottak, a megújuló Cserkész c. havilap terveibe is bepillantást kaptak.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. november 21. 13:20

A délelőtt folyamán a résztvevők alapszabály módosítást illető kérdéseket vitattak meg, valamint egyeztettek arról, hogy milyen hozadékai lennének annak, ha a Cserkészmozgalom Világszervezetének tagjává válna a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. A segédőrsvezető-képző és őrsvezetőképző táborok beszámolóját követően a megújuló cserkészújsággal foglalkoztak a cserkészvezetők. Külsőleg és tartalmilag is új formát kap a lap, a következő évtől korosztályos magazinként fog megjelenni. Az újragondolással megbízott neveléssel foglalkozó és kommunikációs szakemberek először bemutatták a kérdőíves felmérés eredményét, majd vázolták az előzetesen felmért igények szerint összeállított újságtervet, és a cserkészvezetők megtekinthették az első címlapterveket is.

Az ebédet a tisztújítás követte, majd miután mindenki leadta szavazatát a jelöltekre, Juhász Gergely, a 2017-es Szövetségi Nagytábor parancsnoka értékelte az egész szervezetet megmozgató nyári tábort. Hagyományosan most is ezen a konferencián véglegesítették a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség 2018-as évi eseménynaptárát. Késő délután műhelymunkával zárták a munkát a cserkészek: a résztvevők egy része a szövetség szabályzataival dolgozott, másik fele pedig a cserkészújságról, annak gazdasági oldaláról, terjesztésről, példányszámról ötletelt.

„A Cserkészvezetői Konferencián csak cserkészvezetők, 18 év feletti tagok vehetnek részt. Ez az egyetlen olyan eseményünk, ahol találkozhatunk régi barátainkkal anélkül, hogy közben az őrsökre, cserkészcsapatunkra kellene fél szemünkkel figyelni. Fontosak ezek az együttgondolkozások fiatal felnőtt tagjaink számára, hisz ezek alapozzák meg, hogy a jövőben is legyen vezetése cserkészszövetségünknek. Jó volt látni a lelkesedésüket, és hálás vagyok a sok kérdésért, amelyre közösen kereshettük a választ” – mondta Gál Erik, az SZMCS elnöke.

szmcs-p

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Beňová Sylvia, az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) szabályozótanácsának a tagja és Élesztős Pál energetikai szakértő, a Szövetség energiaügyi tanácsadója volt az Új Szó-stúdió vendége. A műsorvezető, Czímer Gábor (Fotó: Somogyi Tibor)

Az energiaválságról beszélgettünk az Új Szó-stúdióban

Baleset történt pozsonyban

Megállóba hajtott egy részeg sofőr Pozsonyban, legalább öten meghaltak

busz k

Ingyenes lesz a városi buszközlekedés Dunaszerdahelyen

szélvihar

Riasztást adtak ki szélvihar miatt hétfőre!

baleset k

TRAGÉDIA: Borzalmas kínok között hagyta meghalni munkatársát egy férfi

új szó

Miről ír a hétfői Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.