Régió

Megtisztítják a Csallóközt

Dunaszerdahely | Szombaton több dunaszerdahelyi járásbeli településen szemétszedést szerveznek a Green Kukkonia projekt keretében. Reggel kilenctől lehet csatlakozni az akcióhoz.
Kiss Bartalos Éva

2019. szeptember 25. 13:30

green

A szemétszedés a Green Kukkonia program második fázisa. Elsőként egy ökokonferenciát szerveztek, amelyen egyebek mellett a hulladékgazdálkodásról, valamint a szemét újrahasznosításáról hallhattak a résztvevő polgármesterek, cégvezetők. A második szakasz keretében tizennégy faluban és városban szerveznek közösségi szemétgyűjtést. Kisudvarnok, Nagyudvarnok, Komárom, Csallóközkürt, Nagymad, Pozsonyeperjes, Csallóköznádasd, Vásárút, Kulcsod, Bős, Dunaszerdahely, Pódatejed, Albár, Királyfiakarcsa is csatlakozott a megmozduláshoz. Dunaszerdahelyen három lakótelepet, Sikabony városrészt és a kisudvarnoki út melletti erdőt tisztítják meg az önkéntesek, akik a Kukkónia Polgári Társulástól kesztyűket és zsákokat is kérhetnek. A nagytakarítás délelőtt kilenckor kezdődik, az indulás helyszínéről az önkormányzatok tájékoztatnak.

„Célunk, hogy megtisztítsuk a csallóközi falvak köztereit, határait, egészséges, tiszta környezet kialakítása. Fontosnak tartjuk a lakosság bevonását projektünkbe, mert tevékeny szerepvállalásukkal elérhetjük, hogy magukénak érezzék és óvják a körülöttük, értük létrehozott zöld területeket” - olvasható a projekt felhívásában.

Több falu mellett Albár is csatlakozott az eseményhez. Bereck Oszkár polgármester lapunknak elmondta, hogy fel kell hívni a lakosság figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Az önkormányzat számára is fontos, hogy tiszta legyen a község, rendszeresen összegyűjtik a hulladékot a faluban. Bősön tavasszal is szedik a szemetet. „Megszólítottuk a helyi társadalmi és civil szerveződéseket. Ilyenkor a fő utak mellékét szoktuk kitisztítani” - folytatta Fenes Iván polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Tragédia: középiskolásokat szállító autóbusz és teherautó ütközött a Nyitrai járásban - tizenketten meghaltak, köztük négy gyermek

GALÉRIA: Sikerült a kerekeire állítani a balesetet szenvedett buszt, az áldozatok száma nem változott

Videót tett közzé a rendőrség a buszbaleset helyszínéről

Az utóbbi 10 év súlyos buszbalesetei

Frissítve

Baleset miatt leállt a Pozsonyból Komárom felé tartó vonatközlekedés

Trump egyelőre megkegyelmez az autóiparunknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!