Régió

Megnyitották a felújított érsekújvári hidat

Érsekújvár | Mától ismét zavartalanul közlekedhetnek a személygépkocsik és a teherautók az Emil Tatárik Strandhoz közeli hídon. Érsek Árpád közlekedési miniszter jelenlétében pénteken délben nyitották meg a hidat, amelyen júliustól javítási munkákat végeztek.
Száz Ildikó

2019. december 13. 16:00

Beindult a teherforgalom az érsekújvári hídon

Hivatalosan tavasszal adják majd át a Tatárik Emil Strand melletti hidat. A Nyitrai Járási Hivatal közúti közlekedési osztálya december 12-én adott engedélyt az I/75-ös úton lévő híd határidő előtti használatára. „Újabb mérföldkőhöz érkeztünk az érsekújvári híd üzembe helyezésével. 2023-ig háromszáz kilométer hosszú útszakasz, valamint hatvankét híd javítását tervezzük országszerte. Karácsonyi ajándéknak szántuk, hogy ideiglenesen használatba helyeztük az üzemképes állapotban lévő érsekújvári hidat. Néhány apróbb munkálat még hátravan, de ez nem jelent akadályt a híd használatában” – mondta Érsek Árpád. A hidat az üzembe helyezés előtt már tesztelték, néhány műszaki jellegű munkálatot azonban majd az ünnepek után, a tavasz folyamán végeznek el. Érsekújvárban a hídon elsősorban azok a tehergépkocsik haladnak át, amelyeknek nem célállomása a járási székhely, és a Vág menti úton elkerülhetik a belvárost. A híd lezárásakor ezek a kamionok is a városon haladtak át, így rendszeressé váltak a forgalmi dugók a városban. Eva Polerecká (Híd) városi képviselő elmondta, a mai találkozón szó volt arról a petícióról is, melyet az érsekújváriak kezdeményeztek az érsekújvári elkerülőút mielőbbi megépítéséért. A nyomtatott petíciós íveket a főtéri postahivatalnál lévő urnába dobhatják be a lakosok, és interneten is csatlakozhatnak a megmozduláshoz. Eddig mintegy ezerötszáz aláírást gyűjtöttek össze. Az aláírások gyűjtését folytatják az érsekújváriak, a petíciót tavasszal szeretnék eljuttatni a közlekedési minisztériumba, a kormányhivatalba és a parlamentbe. „2020 első félévében átadják az új dunai hidat Komáromban, ezt követően még több tehergépkocsi halad majd át Érsekújváron” – olvasható a petícióban. Érsekújvár, Udvard, Perbete, Kolta, Naszvad, valamint Tótmegyer, Csúz, Tardoskedd, Nagysurány, Bajcs, Bánkeszi, Andód és Ógyalla lakosai is csatlakoztak a petícióhoz.

Az érsekújváriak számára elfogadhatóbb lenne, ha a terelőút az R7-esre a déli vonalon érintené a városukat, de olcsóbb megoldás az északi bekötés, Nagytapolcsány és Nyitra érintésével.

Galéria
Érsek Árpád közlekedési miniszter és Bóna Bertalan az Érsekújvári Járási Hivatal vezetője-1
Sajtótájékoztató Érsek Árpád közlekedési miniszterrel -2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Bugár Béla (Híd) és Mózes Szabolcs (Összefogás) ugyan közösen tartott sajtótájékoztatót, az összefogás lehetőségei viszont ezzel minden bizonnyal kimerültek  (Somogyi Tibor felvétele)

Mit kínál a kisebbségeknek a Híd és az MKÖ?

Újabb történelmi mélyponton a forint

dd

Két hazai irodalmár is Térey-ösztöndíjas lett

Feltehetően ez a rejtélyes koronavírus gazdaállata

Pozsony

Egy család kért szállást a tűz után Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.