Régió

Megnyitják a vágsellyei háztáji piacot

Vágsellye | Megfontoltan, számos takarékossági intézkedés bevezetésével gazdálkodott 2020-ban a város önkormányzata, ennek köszönhetően jelentős összeget különíthetnek el az idei büdzsé tartalékalapjába.
Száz Ildikó

2021. március 31. 12:42

A szerző illusztrációs felvétele

Az idei első önkormányzati ülésen elhangzott beszámolóból kiderült, hogy Vágsellye önkormányzata 2,8 millió euró többlettel gazdálkodott, ám ebből az összegből le kell vonni azokat a költségeket, melyek a koronavírus okozta válsághelyzet miatt nem számolhatók el.

Vágsellye központja

Az ebédlők élelmiszer-ellátására 65 ezer, az étkezésre szánt dotációkra 155 ezer, a meg nem valósíthatott utazásokra 3,5 ezer euró maradt a városkasszában, és mintegy 26 ezer eurót szántak volna a pandémia miatt elmaradt iskolai projektekre. A fedett uszoda felújítására kapott 1 075 000 euró támogatás is a számlán maradt, valamint a krízisközpont felújítására szánt 15 ezer euró, mindkét összeget 2021-ben használják fel. A tartalékalapba így végül 1 490 938 euró kerülhet, ami biztonságot jelent az önkormányzat számára. A Norvég Alapból a klímaváltozások enyhítésére 904 000 eurót kért a város, ebből hivatalosan 858 814 eurót hagytak jóvá az önkormányzatnak. Ebben az évben az egyik városi alapiskola épületét és tornatermét hőszigetelik a támogatásból, és megkezdik a kedvenc kirándulóhely, a Vág menti parkerdő átfogó revitalizálását. A testület foglalkozott továbbá a főtéren nyíló háztáji piac működését szabályozó városi rendelettel, melynek elfogadását még tavaly novemberben kérte a vállalkozó. Rendszeres és különféle alkalmakhoz kötött vásárokat tarthatnak a főtéren reggel 6-tól 20 óráig, a vendéglátósok egészen 22 óráig szolgálhatják ki az ügyfeleket. A Háztáji piacon zöldséget, gyümölcsöt, és ezekből készített tartósított élelmiszert árusíthatnak a kistermelők, továbbá húsárut, házi tyúk és fürjtojást, gombát, fűszereket, szárított gyógynövényeket és ezekből készített termékeket. Várják a mézből készült és cukrászati termékeket, kalácsokat, pogácsákat árusítókat is, valamint a virág- és a palántaárusokat. Játékokat, ruhaneműt, sportszereket, lábbelit és lakáskiegészítőket is kínálhatnak az árusok, valamint könyveket, kézműves termékeket, ékszereket, illetve újrahasznosított termékeket. A most elfogadott rendeletben az áll, hogy a vágsellyei magánpiacon lehetővé teszik a köszörűsök, tolltisztítók, fotósok, esernyőjavítók, valamint a jósnők, numerológusok, asztrológusok, egészséges életmóddal foglalkozók jelenlétét is.

Háztáji piac

A háztáji piac üzemeltetői a közösségi oldalukon már megszólították a helyi és régióbeli kistermelőket, valamint kézműveseket, és kérik, vegyék fel velük mielőbb a kapcsolatot, hogy megkezdhessék a kültéri árusítást és kapcsolatba lépjenek a vásárlókkal.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Népszámlálás: házról házra a kérdezőbiztossal

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Óriási csatában győzött a HC DAC, ott vannak a döntőben

Komárom

Folytatódik az EuroVelo 6 építése a Duna magyarországi oldalán

Izrael

Több európai fővárosban tüntettek az izraeli légicsapások ellen

csaló hívás bank

Ne vegye fel! Nem a bank, a csalók hívják!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.