Régió

Megnyílt az endokrinológiai szakrendelő a komáromi kórházban

Komárom | Júniustól ismét van endokrinológiai szakrendelő Komáromban. Egyelőre hetente csak egyszer, péntekenként 7 és 15 óra között fogadja a pácienseket, de Rudolf Pelikán, a kórház igazgatóhelyettese bízik benn, hogy rövid időn belül bővíteni tudják a rendelési időt.
V. Krasznica Melitta

2019. június 13. 14:05

Az endokrinológiai szakrendelő a kívül-belül teljesen felújított belgyógyászati pavilonban kapott helyet (A szerző felvétele)

A Komáromi járás egyetlen endokrinológiai szakrendelője január derekától nem működött, miután váratlanul elhunyt Mária Baštrnáková szakorvos, aki egyébként jóval a nyugdíjkorhatárt meghaladva látta el a régió betegeit. Az új szakrendelő a komáromi kórház nemrégiben átadott, teljesen felújított belgyógyászati pavilonjában kapott helyet és szorosan együttműködik az épületben működő többi osztállyal.

Ľubomír Ševčík, Nyitra megyei tisztiorvos tájékoztatása szerint a kórház március elején megkapta a szakrendelő nyitásához szükséges engedélyt. „A rendelőben Anna Očkajáková a Katarína Plauterová doktornők fogadják a betegeket“ – tudtuk meg Iveta Chreneková, a kórházat működtető Agel Sk szóvivőjétől, aki kérdésünkre válaszolva azt is elárulta, hogy mindketten bírják a magyar nyelvet. Ami, vegyesen lakott területről lévén szó, ahol a betegek többsége is magyar anyanyelvű, mindenképpen jó hír. Nem hivatalos értesülésünk szerint Katarína Plauterová jelenleg készül endokrinológiai szakvizsgájára, annak letételéig szakfelügyelet mellett végzi munkáját. Anna Očkajáková egyébként Érsekújvárban praktizál. A komplikáltabb, súlyosabb eseteket Komáromból egyelőre más endokrinológiai szakrendelőbe irányítják. „A kórház szándékozik átvenni Mária Baštrnáková egykori betegeit, de a páciensek magas száma miatt hosszabb várakozási időre lehet számítani – mondta Iveta Chreneková. – A betegek a 035/790 9333-as telefonszámon kérhetnek időpontot.” Fontos tudnivaló, hogy az új szakrendelőnek valamennyi egészségbiztosítóval van szerződése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szegénységi küszöb

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Buffon visszatérhet a Juventusba

Miért viszket a fejbőr?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?