Megbízott igazgató vezeti a Gúta TV-t

gútatv
Gúta |

Múlt hét elején lemondott tisztségéről Forgács Attila, a városi tulajdonú Gúta TV Kft. ügyvezetője; helyére Horváth Árpád polgármester ideiglenesen Kürti Zsoltot, a tévé operatőrét, fotósát nevezte ki.

Forgács Attila március 4-én nyújtotta be lemondását, azzal, hogy az új igazgatói kinevezéséig – akit várhatóan versenypályázaton választanak majd ki – kész ellátni feladatát. Horváth Árpád azonban másként döntött: az igazgató lemondását tudomásul véve a március 11-ei ülésen azonnali hatállyal visszahívta Forgács Attilát, és annak érdekében, hogy zavartalan, folyamatos legyen a tévé működése, Kürti Zsoltot bízta meg az ügyvezetői teendőkkel.

A polgármester egyben felkérte Tóth Éva főellenőrt, végezzen teljes körű gazdasági ellenőrzést a Gúta TV-nél a 2018-as évre vonatkozóan.

A testületi ülésen hosszú, személyeskedő vita alakult ki, amelynek előzménye a Forgács Attila által a közösségi oldalán közzétett, lemondását indokoló bejegyzés volt. Ebben évek óta tartó politikai játszmáról, pénzügyi kiéheztetésről, zsarolásról, politikai terrorizálásról írt, ami véleménye szerint személye miatt érte a Gúta TV-t. A városvezetésből többeket is néven nevezett, akik visszautasították a vádakat. Koczkás Beáta alpolgármester elárulta, a bejegyzés kapcsán büntetőfeljelentést is fontolgatott, amit csupán régi ismeretségükre való tekintettel nem tett meg. Horváth Árpád – elismerve a tévénél végzett fejlesztéseket, kreatív újításokat – felrótta a leköszönt igazgatónak, hogy a cég nem úgy gazdálkodott, ahogy azt az önkrományzat elvárta volna, a jóváhagyott költségvetésen túl többször pluszpénzeket kért. Emellett több esetben tiszteletlenül nyilvánult meg a polgármester és több képviselő irányában, ami elfogadhatatlan egy városi cég igazgatójától. Forgács Attila (aki az előző választási ciklusban és most is városi képviselő) kitartott azon állítása mellett, hogy megpróbálták őt politikailag ellehetetleníteni, és bátran néz a gazdasági ellenőrzés elébe, mert minden fillérrel el tud számolni.

A tévé igazgatói posztjára versenytárgyalást ír ki a város, a feltételekről az áprilisi ülésen tárgyalnak a képviselők. Arról viszont már most döntés született, hogy az eddigi három helyett öttagú lesz a Gúta TV Kft. felügyelőtanácsa; a megválasztott tagok: Samu István, Németh Iveta, Halász Béla és Koczkás Beáta képviselők, valamint Angyal Tamás, a tv műszaki igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?