Régió

Megáldotta a pápa Somorja címerét

Somorja | Ferenc pápa egy vatikáni audiencián megáldotta Somorja városi címerét. Az ötlet Durdík Rudolftól, Szlovákia római kereskedelmi attaséjától jött, aki Somorja szülötte.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 12. 07:50

A pápai áldás a Vatikánban (Durdík Rudolf képarchívuma)

„Egy Vicenza melletti kis faluból származó olasz művészt kértem fel a címer elkészítésére, aki boldogan vállalta a feladatot. Két címeres képet készített, ezeket vittük el a pápai audienciára.”
Durdík Rudolf elmondása szerint a találkozás megszervezése nem volt egyszerű, hiszen a Vatikán ezrével kap hasonló kéréseket szerte a világból. Két hónapig tartó egyeztetés és levelezés után végül létrejött az audiencia. „A pápa nagyon figyelmesen hallgatott, még közelebb is hajolt hozzám, hogy jobban halljon, amikor meséltem neki a címer történetéről, elmondtam hol is van Somorja, mióta létezik. Az egyik címerkép a Vatikánban maradt, információim szerint a pápai sekrestyében lesz elhelyezve, a másik itthon, Somorján. Számomra ez egy nagyon fontos momentum, hiszen ha belegondolok, a kép által kapcsolat van a Vatikán és Somorja közt” – mondta Durdík. 

A címert a somorjai katolikus templomban őrzik, vasárnap a szentmise után, Durdík Rudolf átadja Bárdos Gábornak, Somorja polgármesterének. (sk)
 

pápa
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orbán veszélyesnek tartja a Hidat

Kikaptak a szlovákok Prágában, és kiestek a B divízióból

Két holttestet találtak Kisudvarnok mellett, a Sátor-maffiaper nyomozásával lehetnek összefüggésben

Lajčák nem örül neki, hogy a migrációs paktummal visszaélnek a populisták

Rusko rendszeres ellenőrzésre jár az Igazságügyi Palotába

Vágányzár a Komárom – Komárom elosztóállomás – Hetény szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?