Régió
A pápai áldás a Vatikánban (Durdík Rudolf képarchívuma)

Megáldotta a pápa Somorja címerét

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 12. 07:50

Somorja | Ferenc pápa egy vatikáni audiencián megáldotta Somorja városi címerét. Az ötlet Durdík Rudolftól, Szlovákia római kereskedelmi attaséjától jött, aki Somorja szülötte.

„Egy Vicenza melletti kis faluból származó olasz művészt kértem fel a címer elkészítésére, aki boldogan vállalta a feladatot. Két címeres képet készített, ezeket vittük el a pápai audienciára.”
Durdík Rudolf elmondása szerint a találkozás megszervezése nem volt egyszerű, hiszen a Vatikán ezrével kap hasonló kéréseket szerte a világból. Két hónapig tartó egyeztetés és levelezés után végül létrejött az audiencia. „A pápa nagyon figyelmesen hallgatott, még közelebb is hajolt hozzám, hogy jobban halljon, amikor meséltem neki a címer történetéről, elmondtam hol is van Somorja, mióta létezik. Az egyik címerkép a Vatikánban maradt, információim szerint a pápai sekrestyében lesz elhelyezve, a másik itthon, Somorján. Számomra ez egy nagyon fontos momentum, hiszen ha belegondolok, a kép által kapcsolat van a Vatikán és Somorja közt” – mondta Durdík. 

A címert a somorjai katolikus templomban őrzik, vasárnap a szentmise után, Durdík Rudolf átadja Bárdos Gábornak, Somorja polgármesterének. (sk)
 

pápa
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk